Így készüljünk a karácsonyi időszakra – avagy milyen street foodokkal találkozhatunk a karácsonyi vásárok alkalmával?

Advent időszakában számos hagyományos karácsonyi vásárral találkozhatunk országszerte. Budapesten rendezik meg évről évre a legnagyobb karácsonyi vásárt, a gyönyörű és hangulatos Vörösmarty téren, de több helyen kisebb, néhány napos, családiasabb hangulatú esemény is szeretettel várja az ünnepekre hangolódókat. A karácsonyi vásárokban a kiváló kézműves termékek, színvonalas programok sokasága mellett természetesen felsorakoznak a szezon legjobb ételei is. Mai olvasmányunkban annak járunk utána, vajon milyen street food felhozatallal készülnek idén?

A karácsonyi vásárok talán azért is állnak közel szívünkhöz, mert mindent megtalálunk itt egy helyen, ami szem-szájnak ingere, legyen szó sós vagy édes ínyencségekről. Ráadásul a vásár minden szegletéből áramlik a karácsonyi hangulat. Az illatokat követve a kitelepülő standoknál kóstolhatunk tipikus magyar ételeket, mint a pörkölt, a sült húsok, de a tradicionális karácsonyi fogások kínálata is széles: a legnépszerűbb talán a mindenki által kedvelt töltött káposzta házi tejföllel, de már a disznótoros ételek is előkerülnek, hiszen András naptól beköszönt a disznóvágás időszaka. Ezeket a friss, helyben készült ételeket kényelmesebb asztaloknál ülve fogyasztani, de vannak olyan lepényben sült megoldások is a vásárban, amelyeket sétálás közben is mindenféle bonyodalom nélkül ehetünk.  Nem létezik olyan karácsonyi vásár, ahol ne kerülnének központi szerepbe a sütemények. Rengeteg illatos süteménnyel találkozhatunk a vásárokban. Élen járnak a megszokott otthoni ízek, így kóstolhatunk mézeskalácsot, bejglit, linzereket, kürtőskalácsot, mézes krémest vagy épp a gyümölcskenyeret.

hotel-president-events-christmas-budapest_hotelpresident
A hagyományos desszertek mellett szívesen próbálnak ki új dolgokat a vásárba látogatók. Az Aviko churros remek választás lehet, mert egy izgalmas desszert élményt nyújt, hazánkban is közkedvelt édesség. Téli időszakban készítjük a legtöbb fánkot, így aktualitás is, fahéjas cukros borítása karácsonyi hangulatot idéz már az illatával is. A legnépszerűbb mártogatós churroshoz a forró csokoládé, ami a nagy hidegben még jól is esik. Papírba csomagolva könnyen kézbe vehető és a vásárt járva is egyszerűen fogyasztható.

A karácsonyi vásárokat járva gyűjtsünk minél több élményt és tapasztalatot, és inspirálódjunk akár kóstolás, vagy körültekintés útján, hiszen az így kapott ingert később kamatoztathatjuk beépítve saját kínálatunkba.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!