Év végi mustra – avagy mivel készülnek karácsonykor a 2019-ben meglátogatott éttermek (Nyereg, Art ‘otel, Bazaar Eclectica, Terminál 19)

Hamarosan vége az idei esztendőnek, pár napon belül itt az év legszebb ünnepe, a karácsony, ezt követően pedig lázasan készülünk a szilveszterre. Nézzünk körül a 2019-ben meglátogatott éttermek háza körül, ők hogyan készülnek az év végi hajrára, miként teremtenek ünnepi hangulatot vendégeiknek ételeikkel.

  1. Nyereg, az Itató

A Városligeti- tó tőszomszédságában található étterem a belváros egy csendes szegletét tudhatja magáénak, ahol télen sem áll meg az élet. Tóra néző téliesített terasszal várják az érdeklődőket az ünnepi szezonban is. Friss és fiatalos ajánlatokkal lopták be magukat vendégeik szívébe, de étlapjuk alapját még mindig a nyitáskori szendvicsek adják. A városligeti miliő, már önmagában csalogató és hangulatos, de lehetőségünk van tovább halmozni az élvezeteket egy pohár borral a legkiválóbb pincészetek felhozatalából. Étlapjukról a tél beköszöntével is magyaros fogások közül választhatunk, ami azért pozitív, mert hazai, az otthon melegét idéző ízek ezek, amelyek mindig jól esnek. Ha valami könnyebb hangvételű és gyors fogásra vágynánk az étterem nevével fémjelzett burger lesz a tökéletes választás, amit vegetáriánus kivitelben is kérhetünk.

  1. Art’otel

A budapesti Bem rakparton sétálva pillanthatjuk meg a négy csillaggal büszkélkedő Art’otelt, ami igencsak előkelő helyet tudhat magáénak a Duna partján, lenyűgöző pesti panorámával. Bámulatos és figyelemfelkeltő enteriőr tárul a vendég elé, amint belép a szállodába. Az ünnepi szezonban természetesen a belső design is karácsony hangsúlyos, így a hangulat tökéletesen megalapozott: nézzük az étteremi kínálatot. A szezonális étlap kialakításánál szempont, hogy az üzleti megbeszéléshez érkezők, a szálloda vendégei és az utcáról betérő vendégek is megtalálják számításaikat. Éppen ezért a hagyományos magyar konyha mindig terítéken van, emellett pedig menü ajánlatok, gyors ételek teszik színessé a kínálatot. Az étel-intoleranciával rendelkező vendégekre is mindig gondolnak, így bátran kijelenthetjük, hogy minden igényt kielégítenek választékukkal. Azt vallják, hogy az egyszerűség sokszor nagyszerűbb, ezért készítik el egy évben több alkalommal is a rántott húst, séf burgonyával és csemege uborkával vendégeik nagy örömére. A téli szezonban ajánlott elegáns desszertjeik közül szemezgetni: aktuális kínálatukban az ikonikus Eszterházy szeletet kóstolhatjuk meg.

  1. Bazaar Eclectica

A Várkert Bazár neoreneszánsz épületegyüttesének udvarán található Bazaar Eclectica a „nemes egyszerűségben rejlő szépség” üzenetet közvetíti étel kreációival vendégeinek. Ételkölteményeik igényes bisztróstílusban készülnek minőségi alapanyagok felhasználásával. A megnyerő belső enteriőr meleg és barátságos hangulatot áraszt magából, így tökéletes helyszínt nyújtva romantikus vacsorának, színvonalas ebédnek, kényelmes délutáni csevejnek vagy épp családi-, és céges rendezvényeknek. Náluk is a hagyományos receptúrák kerülnek előtérbe a kínálat megalkotásakor, ugyanakkor a szakács saját kézjegyével teszi azt különlegessé, egyedivé. Csuporban tálalt gulyásleves, libamájpástétom, Bazaar Schnitzel, rozé kacsamell… hogy néhányat említsek téli választékukból. Az étterem forgalma igen magas, ehhez képest viszonylag kis konyhával rendelkeznek, ezért a minőségi alapanyagok megtartása mellett olyan termékek kínálatba építésével könnyítik meg helyzetüket, mint az Aviko mélyhűtött gratin (https://bit.ly/2rv8XZr), amely szinte pillanatok alatt, nagyobb hely-és munka igénye nélkül elkészíthető.

  1. Terminál 19

Az étterem neve már tükrözi az elhelyezkedést: a Terminál 19 a tököli repülőtér közvetlen közelében található. A hotelhez tartozó étterem belsőépítészeti megoldásai a repülőteret és annak minden szegletéből a legjellemzőbb elemeket idézik, valamint repülőgépeket tárnak a vendégek elé. Kedvelt rendezvény helyszín, ahol 110 fő kényelmes elhelyezésére van lehetőség.  A hotel vendégeinek köszönhetően lehetőség van reggelizni, majd a délutáni és esti étkezéseket  á la carte menüvel oldják meg. A forgalom oroszlán részét a szállóvendégek, a rendezvények, valamint a házhoz szállítás adja. A téli szezonban kihagyhatatlan fogás a gőzölgő raguleves egyedi kacsasonka betéttel, valamint az egyedi receptúra alapján készülő csoki tortájuk.

Ahogy az éttermi mustra által kapott kép is jól mutatja, a téli szezon ugyanazt jelenti az éttermekben: a minőségi alapanyagok felhasználásával készülő háztáji ízeket. Egy jól felépített menüsor mellett már csak hab a tortán, ha a hangulat fokozása érdekében a megteremtett miliő is megidézi az ünnepi hangulatot a vendégekben.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!