Megérkezett az új ementáli sajtos – spenótos gratin

Az Aviko termékkínálata több tucat különböző köretet, kiegészítő fogást számlál, ráadásul az év végéhez közeledve még új termék is felkerült a palettára: ismerjétek meg az ementáli sajtos – spenótos gratint! Írásunkban a sokrétű felhasználás mellett bemutatunk nektek több olyan lehetőséget is, amivel az ünnepi szezonban tarolhattok vendégeitek körében!

Az év tizenkettedik hónapjában az ünnepi hangulatnak köszönhetően meglepően könnyebb az alkotás, mint bármikor máskor. A tél beköszöntével a természet nem sok jóval kecsegtet bennünket, sokkal jobban körül kell néznünk a felhasználható alapanyagok közt, mit és mivel párosítsunk, hiszen jóval kevesebb áll rendelkezésre, mint az év egy termékenyebb időszakában. Az Aviko ementáli sajtos- spenótos gratin kiváló alapot nyújt ahhoz, hogy színesebbé tegyük kínálatunkat. A hazánkba is begyűrűzött trendeknek eleget téve vegetáriánus fogások alapjául is használhatjuk, ráadásul most Karácsony körül forog minden, így az ünnepi hangulatot kell megidéznünk ételeinkkel. A gratin egyik fő íz jegye az ementáli sajt, amihez jól illenek a csonthéjasok, mint a dió, ami ráadásul az egyik legkedveltebb alapanyag karácsonykor.

A dión kívül párosíthatunk hozzá savas gyümölcsöket, mint a zöldalma vagy aszalt gyümölcsöket, mint az áfonya vagy szilva. Ezeket az elemeket használva és kombinálva egy ízléses tálalás mellett tökéletes karácsonyi húsmentes tányért alkothatunk. Köretként is ideálisan beépíthető kínálatunkba az ementáli sajtos – spenótos gratin: vadhúsok vagy marhahús mellé tálalva egy harmonikus és elegáns alapot kapunk, amit egyszerűen tehetünk pikánsabbá és ünnepivé savas vörösboros mártás készítésével. A vegetáriánus és köret felhasználáson túl is van benne fantázia. Kreálhatunk üdvözlőfalatot vendégeinknek karácsony közeledtével: a gratinokat félbevágva és azt rétegezve friss salátával, rukkolával, zöld pestoval, ementáli sajttal és sonkával látványos és nem hétköznapi vendégvárót készíthetünk.

Spinach Emmentaler Gratin en Vegetable Mash

A szeletelt burgonyáknak és tejszínnel gazdagított krémes állagának köszönhetően a gratin akár 1 órán keresztül is megtartja formáját, így ez a prémium burgonyatermék az év végi rendezvények elegáns és ízletes fogásává válhat. Napjaink fontos kérdése az alapanyag körül forog: a vendégek egyre egészségtudatosabbak és tudni szeretnék, hogy milyen ételt fogyasztanak.  Az Aviko ementáli sajtos – spenótos gratin tartósítószer hozzáadása nélkül készül, ezzel is eleget téve a vendég és a „clean eating”, új étkezési trend igényeinek. A legelőnyösebb szempont az éttermek számára, hogy a gratin használatával rengeteg időt lehet megspórolni a konyhán. Mindösszesen 20-25 perc szükséges, hogy tökéletesre süssük a gratinokat sütőben.

Variációk sokasága áll rendelkezésre, hogy saját ízlésünkre formáljuk, és ünnepivé varázsoljuk a gratinokat, ráadásul mindezt úgy, hogy közben még időt is megtakarítunk. A megspórolt idővel gazdálkodva még összetettebb tányérok megalkotására is lehetőséget kapunk, amivel elvarázsolhatjuk vendégeinket Karácsonykor is.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!