Churros, mint karácsonyi desszert

Nincs Karácsony sütemény nélkül! Az ünnepi szezonban az éttermekben jellemzően óriási a nyüzsgés, így nincs mindig idő a különböző tésztákat előkészíteni, gyúrni, tölteni, hajtogatni vagy szaggatni. Ráadásul a tradicionális desszertek mellett elvárás, hogy valami újdonságot is kínáljunk vendégeink részére. Az ünnepekhez tökéletesen alakítható desszert különlegességünk egy újabb arcát szeretnénk ma bemutatni: téli köntösbe burkoljuk az Aviko churrost.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egyszerűen és sokoldalúan kihasználható desszertről van szó, hiszen a tálalástól függ, milyen jelleget adunk neki, így igazítva a churrosokat az aktuális menünkhöz. Ha a churrost említjük, biztos, hogy elsőre nem karácsonyi desszertként gondolunk a népszerű spanyol édességre, azonban égetett tésztájának van egy olyan íze, amit bármilyen irányba elvihetünk és csak a képzelet szabhat gátat neki… vagy még az sem! Minden a megfelelő fűszerezésen, körítésen, valamint a tálaláson és prezentáción múlik. A fahéjas cukorba forgatott churros már önmagában a fűszerezésnek köszönhetően karácsonyi hangulatot idéz, ám ezt még tovább fokozhatjuk, ha mártogatóst is készítünk hozzá. A csokoládéönteten kívül számtalan lehetőség áll rendelkezésre, amivel ünnepi hangulatot varázsolhatunk az asztalra.

churros_rupanerkonyha_cafeblog

A karácsonyra jellemző szegfűszeg, ánizs, kandírozott narancs és citrusok reszelt héja remek választás, ha mégis a csokoládéöntet mellett döntenénk, akkor csempésszünk bele egy karakteresebb, ünnepibb jelleget. Ha nagyobb megújulásra vágynánk, akkor az ünnepekre jellemző ízeket is használhatjuk mártogatós készítéséhez: ilyen a méz, a karamell, a vanília vagy éppen a marcipán. Ezeket az ízeket még ötvözni is lehet egész nyugodtan egy még összetettebb, de ugyanakkor harmonikus öntet megalkotásához. A vendégeket lenyűgözhetjük, ha tálaláskor több ízt is felsorakoztatunk a churrosok mellett a tányéron, így nagyobb élményt nyújtva új változatok kipróbálására. A teljes ünnepi hangulatot a tányérra varázsolhatjuk, ha a mártogatóst karácsonyi mintás bögrében vagy csészében prezentáljuk vendégeinknek.

A sokszínű felhasználási lehetőség mellett további előny, hogy a mélyhűtött Aviko churros kevesebb kapacitást igényel, hiszen 175 fokos olajban 2,5-3 perc alatt készre süthetjük. Nincsen nagy eszközigénye az elkészítésének, így bármely kisebb vendéglátóegységben is előállítható olajsütő használatával. Az Aviko churros eltarthatósági ideje 18 hónap, ezáltal a kisebb forgalmú éttermek is nyugodtan kipróbálhatják a terméket az ünnepi szezonban, hiszen a fel nem használt készlet, az étel rugalmasságának köszönhetően később is rendelkezésre áll: étlapváltáskor ismét beépíthetjük a desszert kínálatba egy egész más oldalát is bemutatva a churrosoknak.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!