Bővül a Bamba Marha egy új „családtaggal”, itt a Hoppá! Bistro

Akik kedvelik a hamburgereket, azok már biztosan jártak a Bamba Marha Burger Bárok valamelyikében. Európa 5. legjobb hamburgerezője címet is bezsebelték nemrégiben, így hát a sikeres burger projekt mellett úgy döntöttek, hogy kilépve komfortzónájukból most egy új terepen is kipróbálják magukat: a héten nyitotta meg kapuit a Hoppá! Bistro és nagyon ígéretesnek tűnik első blikkre. A frissen nyílt üzlet egyik tulajdonosával, Jancsa Janival beszélgettünk a megnyitást övező munkálatokról, a várható kínálatról és természetesen arról, mit jelent nekik a bisztró fogalma.

DSC05556

Ahogy az előzetes bejelentésekből már tudjuk a belváros szívében, ráadásul a világörökség részét képező útnak is kellős közepén a sok divatmárka és fényűző szállodák tőszomszédságában nyitjátok meg bisztrótokat. Miért esett épp az Andrássy útra választásotok? Nem gondolkodtatok esetleg egy meghittebb vidéki étterem megnyitásán?

Az Andrássy út a város egy klasszikus hangulatú sugárútja, amelyen már csak végigsétálni is hatalmas élmény, nemhogy beülni egy étterembe. Úgy gondoljuk, a belváros tökéletes helyszín a Hoppá! Bistronak, hiszen mind gyalog, mind tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető. Ráadásul – és ezzel nem hazabeszélni szeretnénk – az Andrássy már az első Bamba esetében is bevált, szóval hasonlóan nagy reményekkel és elvárásokkal állunk a mostani szituációban is a lokációhoz.

Nagyon kedves és figyelemfelkeltő bisztró megnevezésetek eredetéhez fűződik-e esetleg egy szintén jól eső történet vagy emlék?

Egy új étterem nyitásakor mindenki kíváncsi arra, milyen élmények, ízek, hangulat éri majd az első látogatáskor, ami, mint tudjuk, nagyon meghatározó lehet. Ugyanígy mi – mint étterem-, is itt találkozunk először azzal, aki bizalmat szavazott nekünk. A szándékunk nem kevesebb, mihelyst véget ér egy remek ebéd, vagy vacsora, a következő hangozzon el: „Hoppá! ez egy szuper élmény volt.”

 

Mesélj, kérlek egy keveset a hely belső enteriőrjéről! Esetleg a berendezéssel, dekorációval tükrözitek, hogy milyen felhozatalra számíthat az ide betoppanó vendég?

A Hoppá! egy modern bisztró így a beltér is hasonló hangulatot tükröz: tökéletesen alkalmas egy munkaebédre, egy délutáni kávéra vagy egy meghitt vacsorára. Mivel két szintes az étterem, így a galérián akár céges vacsorák, vagy rendezvények is helyet kaphatnak (van még néhány helyünk Karácsony előttre is ;)) szóval bátran tudjuk ajánlani minden alkalomra és mindenki számára a Hoppá!-t.

Mit gondolsz, a már jól ismert és közkedvelt Bamba Marha láncolat mellett miként tudtok megújulni, más arcotokat mutatni vendégeiteknek? Nem nehéz valami mást létrehozni a meglévő burgerezők mellett?

Míg a Bamba Marhában „csupán” a város kedvenc burgereit kínáljuk, ugyanezen vezetőséggel a Hoppá!-ban mi is kiléptünk a komfortzónánkból és belevágtunk a vendéglátásba, amely a klasszikus bisztrónál több, de még nem fine dining, kortárs, mégis közérthető. Ebben segít nekünk Takáts Dániel séfünk, aki fiatal kora ellenére jelentős tapasztalattal rendelkezik a hazai kulináris világban (Aranyszarvas, Laci!Pecsenye, Csalogány26, Zeller Bistro), és modern nemzetközi ízeivel mindenkit elvarázsol, valamint Vas István üzletvezetőnk (Borbíróság), aki pedig igazi veteránként, 17 éve dolgozik a vendéglátásban, és biztos kézzel vezet mindenkit azon az úton, amely minőségi alapanyagokból készült ételekkel és italokkal van kikövezve.

DSC05626

Milyen vendégkör megnyerését tűztétek ki elsődleges célotokul? Mekkora befogadó kapacitással rendelkezik a bisztrótok?

Magyar ízeink biztosítják, hogy a kínálat mindig tartogat ismerős vonásokat, a francia felhangok pedig az ételek kifinomultságát, szenvedélyét adják meg, így azt gondolom, hogy mindenki számára tudunk majd meglepetésekkel szolgálni, aki szeret egy jót enni néhány pohár finom bor vagy kézműves sör társaságában. Kapacitásunk alsó hangon nyolcvan fő, de ez a terasszal jó időben még bővülni fog.

Mi lesz a koncepciótok? A Hoppá! Bistro milyen konyhaművészeti irányzatot fog képviselni? Milyen ételekkel készültök?

Nemzetközi konyhaművészetben gondolkozunk, magyar ízekben, francia vonásokkal. És hogy mit is jelent ez? Országokon átívelő konyhánk sokszínű, és bár szem előtt tartja a tradíciókat, modern kivitelezéssel és kompromisszummentes minőségben tárjuk azt vendégeink szeme (és szája) elé. Ételeink ennek megfelelően jelennek meg, hiszen lesz heti menünk valamint táblás ajánlatunk is, mely folyamatosan és szezonálisan változik majd az évszakok, alapanyagok, és események, ünnepek függvényében.

DSC05613

Milyen sűrűséggel tervezitek meglévő kínálatotokat cserélni, gondolok itt az étlapváltásra?

A fix étlapunk relatíve rövid, de ez a gerince a Hoppá!nak, hiszen biztosan találni fog rajta mindenki magának kedvencet. Ezt egészíti majd ki a fentebb említett tábla, így létrejön egy olyan változatosság, ami terveink szerint lehetővé teszi, hogy a menü hosszabb ideig maradjon velünk, és mindenki végig tudja kóstolni az összes izgalmas tételt (hiszen lesz rajta bőven).

Nagy hangsúlyt fektettek az alapanyagok helyi beszerzésére és természetesen azok minőségére. Mesélnél erről picit részletesebben? Honnan szerzitek be, és milyen alapanyagokra kell itt gondolnunk?

Rengeteg izgalmas partnerünk van már most, és a jövőben is tervezzük ezen kör bővítését – akit például kiemelnék, az a hortobágyi magyar tarka farm (Eco-Meat), ahonnan remek minőségű húsok érkeznek, de például említhetjük a szuper kávénkat is, amely egy Costa Rica-i fincáról érkezik, a Lucky Cap forgalmazásában (Bányai). Egy szó, mint száz: érdemes lesz követni minket a Facebook oldalunkon, hiszen ott napi szinten hírt adunk majd a további együttműködésekről és sztorikról az ételeinkkel és alapanyagainkkal kapcsolatban!

Étterem címe: 1061, Andrássy út 34.

Jelenlegi nyitva tartás: K-Szo: 11.30-23.00 (ez a későbbiekben bővülni fog!)

Facebook oldal: https://www.facebook.com/hoppabistro/

ss

 

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!