Izgalmas ételversenyek a nagyvilágból

Szerintem mindenki találkozott már olyan versennyel, amikor konkrétan valamilyen étel volt a középpontban: magyarul meg kell enni egy nagy tál kaját időre, vagy mennyiségre. Bármilyen furcsán is hangzik, ebben is elől járnak a tengerentúlon, úgyhogy mostani cikkemben az ilyen jellegű versenyekből szemezgettem néhány izgalmasabb fajtát.

Vaughan, pizza fesztivál

Nem nehéz kitalálni, hogy mi az evőverseny tárgya: a helyszín Kanada, és minél több pizzát kell a résztvevőknek egységnyi idő alatt az arcukba begyűrni. A nyertes 2018-ban közel 20 darab 22 centis pizzát evett meg – 10 perc alatt. A nyereménye mindezért 4000 dollár volt.

Hot-dog evő bajnokság, Nathan’s, Coney Island

Amikor idén tavasszal New Yorkban jártam, magam is kilátogattam erre az ikonikus helyszínre, de szerencsére a verseny csak az amerikai nemzeti ünnepen, július negyedikén zajlik, így ebből pont kimaradtam. Itt sem nehéz kitalálni, hogy mi a tárgy: hot-dogot kell enni, jó sokat. A versenynek ráadásul tradicionális hagyományai is vannak, mivel 1972 óta tart, elég nagy sikerrel. A helyi rekord 69 hot-dog, ami laza 24000 kalória.

Rántott spárgaevő verseny

Még szerencse, hogy akad spárgafesztivál is az USA-ban, ugyanis így egyáltalán nem számít kontextuson kívülinek, hogy ebből is kell egy irdatlan evőversenyt rendezni. A rekorder majd 6 kilónál jár, 10 perces laza szintidővel – bátran lehet utána csinálni!

Jalapeno-evő bajnokság

Ennek a helyszíne Texas, San Antonio, és nem kell jó időnek lennie ahhoz, hogy a versenyzők forróságot érezzenek, ugyanis nem meglepő módon a jalapeno csíp – ráadásul a gyomorban sem hagyja abba ezt a jó tulajdonságát. A rekord 2011-ből származik, amikor is egy úr 275 jalapenot falatozott el röpke 8 perc alatt.

Poutine-evő bajnokság

Korábbi cikkeimben már írtam erről a jóságról, ami sült krumpli, sajt, és barnamártás keveréke. Természetesen ebből is lehet gyorsan sokat enni – így történt ez 2017-ben is, amikor is 9 kg poutine (ejtsd putin) lett elfogyasztva hősünk által 10 perc alatt, amibe egyrészt még belegondolni is rossz, másrészt ennek a díja 6000 dollár volt – ez landolt a nyertes zsebében.

Rántott gomba evő bajnokság

Az a jó ezekben a versenyekben, hogy eléggé adja magát mindegyiknek a neve ahhoz, hogy ki tudjuk találni, mi is történik a helyszínen. Persze ez csak részben igaz, hiszen nincs az az ember, aki ennyiről megsaccolná, hogy itt a rekord 5 kiló, mégpedig 8 perc alatt elfalatozva. Nem tudom ki, hogy van vele, de én nem sietnék ennyire. Tartár van hozzá?

Csirkeszárny-evő bajnokság

Nem is nagyon húznám az időt a részletekkel, szerintem úgyis kitalálta már mindenki, ami viszont fontos, és nem mehetünk el szó nélkül mellette, hogy 184 szárny fogyott el tíz perc alatt – reméljük a csontok azért megmaradtak.

Gyozaevő bajnokság

A gyoza nem más, mint egy japán töltött gombóc, a verseny helyszíne pedig Los Angeles, a rekord pedig tíz perc alatt közel 360 darab elfogyasztása. Írhatnánk, hogy ez már gombócból is sok, de pont, hogy nem.

Gyrosevő bajnokság

Ezen a houstoni versenyen szerintem itthonról is sokan indulnának, de talán mi is írtunk az itthoni gyros-kultúráról korábban. Bár az a krónikákban nincs részletezve, hogy egy gyros náluk mekkorának számít, de azt hiszem ez nem is annyira fontos, amikor elmondom, hogy a verseny nyertese egészen konkrétan 24 gyrost puszilt be ahhoz, hogy elegye az első helyet.

Osztrigaevő bajnokság

Szerintem mindenkinek van az ismerősei között olyan, aki rosszul lett egy állott osztrigától – na most ennek a szellemében gondoljunk bele abba, hogy amikor Virginiában megtörtént a verseny, a nyertes 480 osztrigát szürcsölt be együltő helyében.

Majonézevő verseny

Itt már kezd kicsit elborulni a tekintetünk, ugyanis nem vagyok benne biztos, hogy ezt bármelyikünk bevállalná. Itt már azért kicsit lazultak a szabályok, ugyanis két óra volt rá, és a nyertesnek pedig több, mint 3.5 kg majonézt kellett elkanalazgatnia.

Agyevő verseny

Én szóltam, hogy innentől kezdve nem tréfálok, viszont nemrég volt Halloween, szóval remélem mindenki kihasználta, ha értitek, hogy mondom. Mindenesetre az agy sertésből volt, és nyertesünk 54-et tudott belőle elfogyasztani alig 8 perc alatt. Zombik előnyben.

Kimcsievő bajnokság

A kimcsi a koreaiak kedvenc fermentált savanyúsága, mi is csinálhatunk otthon magunknak, ha készülni szeretnénk erre a chicago-i versenyre, ahol az első helyért lehet, hogy akár 4 kilót is be kell termelni ebből az emésztést egy pontig segítő köretből – potom 6 perc alatt.

Vajevő bajnokság

Ígérem, ez az utolsó: több, mint egy kiló vaj, 5 perc alatt. Jogosan merül fel a kérdés, hogy olvasztva, vagy egészben, valamint, hogy ez beleszámít-e a ketogén diétába, de szerintem ennél tovább ne is menjünk – örülök, hogy együtt eljutottunk a végére, dobjunk be egy emésztéskönnyítőt, és találkozzunk a következő hónapban!

Mexikói kajakörkép

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!