Mi az a Google My Business, és miért kell neked is használni?

A Google nagyon sok ingyenes eszközt kínál arra, hogy segítse a vállalkozásokat a megjelenésben, így nem kell nagy összegeket áldoznod arra, hogy jó forgalmat generálj az oldaladra. A Google My Business (magyarul Google Cégem) egy olyan ingyenes cégadatbázis-szolgáltatás, amely lehetőséget biztosít a kisebb és nagyobb vállalkozásoknak arra, hogy még több ember ismerje meg cégüket. Legújabb cikkünkben bemutatjuk, hogyan aknázhatod ki a Google My Businessben rejlő lehetőségeket!

Melyek az első lépések?

A vállalkozásod nevének megadása után csupán néhány alapinformációt kell beírnod (cím, nyitvatartási idő, telefonszám, kategória), és már létre is hoztad a profilodat, azonban a „Módosítási javaslat” gombra való kattintás után bárki bármikor szerkesztheti a megadott adatokat.  A pontosan kitöltött adatlapod akkor jelenik meg, ha valaki rákeres a vállalkozásodra a Google-ön – biztosan te is láttad már a kék címkében megjelenő cégprofilokat a kereséseid során. Ez a kiemelt elhelyezés megéri, hogy egy kicsit foglalkozz vele, nem?

Google-my-business

Mire figyelj, ha szeretnél jó forgalmat az oldaladon?

  • Fogalmazz meg egy rövid leírást! 750 karakter áll rendelkezésedre ahhoz, hogy tömör, lényegretörő jellemzést adj meg az éttermedről. A rangsorolás során ezt a Google is figyelembe veszi, és azokat a cégeket, profilokat helyezi előtérbe, amelyek a lehető legpontosabb leírást és alapinformációkat adják meg a regisztráció során.
  • Használj jó minőségű képeket a profilodon! Tudtad, hogy a Google statisztikái szerint a felhasználók 42%-kal többször kérnek útvonaltervezést olyan cégekhez, amelyek fényképeket is közzétesznek adatlapjukon, mint az olyanokhoz, amelyek nem? Sőt, a fényképeket alkalmazó cégek 35%-kal több átkattintást is kapnak webhelyükre!
  • Figyeld a véleményeket és válaszolj rájuk! Gondolj csak arra, hogy ha döntési helyzetben vagy, te is szívesen olvasod a különböző termékekről, szolgáltatásokról írt véleményeket, így van ezzel az online is aktív fogyasztók 85%-a is.  
  • Ne feledkezz meg a Google Cégem bejegyzésekről! A Google My Business adatlapra különböző bejegyzéseket – blogcikkek, hírek, közelgő események, akciók – is közzétehetsz. Ezek a bejegyzések további információkkal szolgálhatnak a kereső felhasználóknak, és egy további eszközként szolgálnak érdeklődésük felkeltésére.

A Google My Business csupán egy a sok lehetőség közül, amely segít fellendíteni a forgalmadat. Ha szeretnéd, hogy az online oldalaid profi kezekbe kerüljenek, keress minket!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!