A brunch írott és íratlan szabályai

Azzal talán senkinek nem mondunk újdonságot, hogy a brunch kifejezés a reggeli (breakfast) és az ebéd (lunch) szavak összevonásából született, és már korábban arról is írtunk, milyen Aviko köretekkel dobhatod fel az éttermed kései reggeli (vagy korai ebéd) kínálatát, most azonban arra keressük a választ, milyen szabályok övezik a brunch-olást, és miért nem szeretik a villásreggeliket az étteremben dolgozók.

brunc_szabalyai

  1. Válassz egyszerűbb italokat!

Talán nem meglepő, hogy a villásreggelinél nincs olyan sok barista, mint egy szombat esti műszakban, tehát ha az asztalnál több összetett italt rendelnek, akkor az bizony megnöveli a várakozás időtartamát. Annak ellenére, hogy a menüben számtalan ígéretesnek hangzó ital szerepel, mindenki egyszerűen beláthatja, hogy a két összetevőből álló mimóza, vagy egy finom latte, esetleg egy erősebb corretto lényegesebben hamarabb kerül az asztalra, mint egy több összetevőből álló reggeli koktél.

  1. Mit érdemes kínálni?

Válassz olyan fogásokat, amelyeket bár máshol is megtalálhatnak a vendégek, te mégis fel tudsz dobni egy aprósággal! Az Aviko édesburgonya hasábok (LINK: https://www.avikofoodservice.hu/termekek/premium-hasábburgonyák/edesburgonya-hasábok) bármelyik vegetáriánus és vegán kínálatban megállják a helyüket, ropogós külső rétegüknek köszönhetően pedig jó kiegészítői lesznek a frissen sült melegszendvicsnek, vagy a friss zöldségekben gazdag tortillatekercsnek. Ha a vendégeid szívesebben választanak édes fogásokat, akkor a hagyományos müzli vagy zabkása mellett kínáld a spanyolok különlegességét, a churrost

  1. Legyen egy specialitásod!

Nem mindig a leggyorsabb megoldás a legjobb, különösen igaz ez a villásreggelik kínálatára. Találj egy olyan egyedi ételt, amelyet tökélyre tudsz fejleszteni! A tojásos fogásoktól a szendvicseken át a kávékínálatig bármiben gondolkozhatsz, a lényeg az egyediségben rejlik. A vendégeid így nagyobb eséllyel fogják megjegyezni, hogy a te éttermedben fogyasztották a legjobb, házi mártással megkent pirítóst, vagy itt kóstolták életük legfinomabb omlettjét. 

 

+1 Miért nem rajonganak a brunch-ért az étteremben dolgozók?

Mivel a brunch túlnyomórészt a hétvégékre vagy az ünnepnapokra korlátozódik – vagyis azokra a napokra, amikor sietség nélkül fogyaszthatjuk el a kései reggelit – számolni kell azzal, hogy előző napi hajtás után nem minden séf vágyik arra, hogy már korán reggel ínycsiklandozó fogásokkal kápráztassa el a vendégeket. Éppen ezért az éttermek sokszor nem a legalkalmasabb munkaerőt osztják be a feladatok elvégzésére, ez pedig hatással van a kiszolgálásra és az ételek minőségére. Ha azonban szeretnél egyszerűen és gyorsan elkészíthető reggelivel szolgálni, az Aviko termékei nagy segítségedre lesznek! 

Forrás: bloomberg.com, brit.co

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!