Étterem, mint rendezvényhelyszín!

Legyen szó egy száz főt számláló esküvőről, egy sajtóeseményről vagy céges rendezvényről, ha az éttermed a város egyik frekventált helyén található, és nyitott, tágas terekkel rendelkezik, óhatatlanul a rendezvényszervezők, PR ügynökségek célkeresztjébe kerülhet. Ha szeretnéd megtudni, mit keresnek a vendégek, és mit várnak el a szervezők akkor, ha rendezvényhelyszín után néznek, olvasd el legújabb cikkünket a témában!

Catering-9817

Ár-érték arány

A válaszadók 90%-a szerint az ár-érték arány a legfontosabb szempont a rendezvényhelyszín választása esetében, derült ki a Venuemasters kutatásából. Emellett szintén fontosnak tartják a kutatásban részt vevők, hogy hol található a rendezvényhelyszín (86%), majd pedig, hogy maga a konferenciaterem milyen minőségi kategóriát képvisel (66%).

A kutatás jól érzékelteti, hogy milyen fontos szerepet játszanak a költségek, éppen a kimutatható árérzékenység miatt érdemes egy árajánlat sablont készítened, amelyben tételekre lebontva írd össze a bérlés lehetséges költségeit! A terem ára mellett a különböző multimédiás eszközök, személyzet (felszolgálók és technikusok), dekoráció is mind az árajánlat részét kell, hogy képezzék.

Catering 

Az ár és az elhelyezkedés mellett az ételek nyomnak a legtöbbet a latba akkor, amikor választásra kerül a sor. Alakíts ki külön menüsort, ehhez pedig maradj a realitások talaján! Ha az éttermed több kis helyiséggel rendelkezik, ahol lehetőség van vetítésre, de nincs nagyobb, nyitottabb tér, akkor a te célközönséged nem az esküvők lesznek, hanem a céges rendezvények, sajtótájékoztatók. Kínálj többféle falatkát (gondolj a vegetáriánus és ételérzékeny vendégekre is), a kínálatodban mindenképpen szerepeljen kávé és ásványvíz is!

Elhelyezkedés

Az évek során számtalan étteremben jártunk, így az interjúk alkalmat nyújtottak arra, hogy a kínálat mellett a helyszínt is megismerhessük. Aki esküvőt tervez, és szeretne több vendéget is meghívni, érdemes olyan helyet választani, ahol az étterem – a jó megközelíthetősége mellett rendelkezik egy szállodai résszel is. A Terminál 19 étterem akár 110 fő befogadására is képes, és a segítőkész személyzet rugalmasan alkalmazkodik az igényekhez.

Céges rendezvények számára nem is lehet jobb helyszínt találni a négycsillagos Art’otelnél, ami a mellett, hogy a Parlamentre néző panorámával fogadja a vendégeket, olyan kisebb-nagyobb rendezvénytermekben is bővelkedik, ahol multimédiás eszközök segítenek a prezentációk lebonyolításában.

Aki osztálytalálkozó, vagy céges ebédet tervezne, a Bazaar Eclecticánál illetve a Nyeregnél jobb helyszínt keresve sem találhat. Míg az előző étterem közvetlenül a legendás Ifiparkra néz, addig az utóbbinál a vendégek a Városliget nyugalmát élvezhetik.

 

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!