Betekintés a fast casual éttermek világába

Kezdjük először is egy definícióval, hiszen a fast casual kifejezés meglehetősen újnak számít úgy a hazai éttermi szegmensben, mint Amerikában, ahol az 1980-as, ’90-es évek végén terjedt el a köztudatban. Rangsorolásukat tekintve félúton helyezkednek el a hagyományos gyorséttermek (fast food) és a mérsékelt árfekvésű, lazább hangulatú vendéglők  (casual dining) között. Milyen ételekkel és kínálattal robbannak be a fast casual éttermek? Milyen Aviko körettel gazdagítják a kínálatukat? Cikkünkből kiderül!

Az éttermi trendeket vizsgáló cég, a Technomic Information Services kutatása alapján kirajzolódott, hogy a fast casual címet csak azok az éttermek nyerhetik el, amelyeknél a felszolgálás vagy nem teljes körű, vagy önkiszolgáló, illetve ha az ételek átlagára a fine dining ételeknél alacsonyabb, átlagosan 8-15 dollár között van. Ezen éttermek további jellemzői közé tartozik például az is, hogy az interiőr és a tálalás is dekoratív, kidolgozott, továbbá a vendégeknek lehetőségük van arra, hogy maguk állítsák össze az ételeiket.

korkep_1

Mire vágynak a vendégek?

A jelen kor fogyasztói többre vágynak, mint egy finom ételre, vagy egy felejthetetlen menüsorra, számukra az is egyre fontosabb, hogy egy olyan helyen étkezzenek, amely fenntartható, és egészséges opciókat kínál.

Mivel a fast casual étterem egyszerre teszi lehetővé az egyedi tálalású és minőségi étkezést és a gazdaságos értékesítést, nem csoda, hogy az utóbbi évek egyik legsikeresebb éttermi formációjává nőtte ki magát. Elég, ha csak a Bamba Marhára, vagy a Burger Marketre gondolunk, akik a hagyományos hamburgert egy ideológiával fűszerezik meg, amely tökéletes elegye a minőségnek és a fenntarthatóságnak.

A Bamba Marha egyik legnagyobb előnye, hogy friss, lokálisan beszerzett alapanyagokkal dolgozik, és olyan extravagáns burgerekkel kecsegtet, amelyet házilag készült mártásokkal kínál. Ha pedig köretről van szó, az Aviko édesburgonyája, és sörtésztás hagymakarikája nem maradhat ki a kínálatból.

A Burger Market esetében a fenntarthatóság a kínálatban is visszaköszön, erre az egyik legjobb példa a Steiner Kristóffal közösen megalkotott, 100%-ban növényi alapú Middle East Burger. Ahogyan az ügyvezető, Szalontay Tamás fogalmazott, „az, hogy az ökológiai lábnyomunkat minél kisebbre szabjuk a mi felelősségünk is (…). Szeretnénk biztosítani a jövőt a gyermekeink számára, de vendéglátósként még nagyobb a felelősség, hogy jó példával járjunk elől.” A Burger Market köretei közt is megtalálhatjuk az Aviko termékeit, nagyon népszerűek a vendégek körében például az édesburgonya hasábok.

A fast casual és az Aviko

Összegzésül tehát a fast casual helyek ötvözik a többi étteremtípus legjobb jellemzőit. A fast food étkezők gyorsaságával és a fine dining éttermek magas szintű szakmai tudásával és igényességével mindenki számára elérhető árú ételeket kínálnak. Mivel jellemzően friss, házi alapanyagokat használnak, jó választás lehet az Aviko házias burgonyahasábjai, amelyek már ránézésre is a természetesség érzetét keltik. A házias jelleg mellett nagy szerephez jutnak a modernebb, prémium minőségű termékek is, így például egy vegetáriánusok és vegánok számára is fogyasztató kínálatot tudsz összeállítani az Aviko fűszeres kukoricafalatokból.

Ha szükséged van egy kis segítségre abban, hogy kialakítsd fast casual éttermed kínálatát, keresd bizalommal értékesítési csapatunkat, itt.

Forrás: millenialmarketing.com, toasttab.com

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!