Reggeli és brunch szerepe az étkezésben, az Aviko reggeli variációinak bemutatása

A nagyvárosokban egyre nagyobb teret hódítanak a reggelizők, és egyre elterjedtebbé válik a brunch, vagyis a kései reggeli. Ennek hátterében a rugalmasabbá váló munkaidő, átalakulóban lévő étkezési szokások és a vevőcsalogató árak illetve kínálatok állnak. Egy friss kutatás szerint az Y generáció az előző generációknál is több alkalommal étkezik étteremben, és folyton keresik az újdonságokat, az izgalmas, egyedi ízeket és az alkalmat, hogy kiélvezhessék az ételek zamatát. Éppen ezért válik egyre népszerűbbé a kései reggelizés, vagyis a brunch! Legújabb cikkünkben röviden körbejárjuk a két legnépszerűbb reggeli alapanyagot, előtte azonban következzen egy kis történelem!

reggeli_2

A brunch hagyománya

Honnan is ered a brunch-olás? Erre két elmélet is létezik, az egyik szerint az angol vadászreggelikből ered a szokás, amikor a levadászott állatok húsából készítettek lakomát tojásokkal, gyümölcsökkel és különböző édességekkel. A másik elképzelés szerint a katolikus templomlátogatást követő bőséges reggelik voltak a brunch előfutárai. Az elnevezést azonban először a 19. században használta Guy Beringer angol író, és a kései reggelit vidám társasági összejövetelként jellemezte, amely jóízű, kötetlen beszélgetéseken alapszik, és segít elterelni a gondolatainkat a hét ügyes-bajos dolgairól.

Édesburgonya trend

Az extra ropogós réteggel ellátott, gluténmentes és vegán Aviko édesburgonya hasábok narancssárga színükkel és pazar ízvilágukkal remek kiegészítői bármelyik szendvics kínálatnak, illetve a tojás alapú reggeliknek is. Kínáld pesztós sajtkrémmel megkent bagel mellé, vagy magában, egy fűszeres mártogatóssal!

Tudtad, hogy a 2016-os év egyik legnagyobb reggeli durranása is az édesburgonyához kötődik? Ekkor ugyanis a közösségi csatornákat elárasztották az édesburgonya toastokról készített fotók. A hosszában felvágott édesburgonya szeleteket elősütötték, majd ráhalmozták a feltéteket; avokádót, paradicsomot, tofut, sőt, az édes ízek kedvelői és a kísérletezni vágyók még banánkarikákkal is gazdagíthatták reggeli fogásukat.

Churros – egy finom reggeli kísértés

A tradícionális spanyol reggeli elképzelhetetlen lenne a fahéjas cukorral megszórt churros nélkül! Vedd fel ezt a remek desszertet a reggeli kínálatodba, hiszen a reggeli kávé mellé kell valami, ami ellensúlyozza a koffein savasságát! A spanyol tésztarudacskák sétáló ajánlatként is megállják helyüket, főleg ha házi lekvárral vagy csokoládéval kínálod! A nap legfontosabb étkezése így garantáltan eltelíti vendégeidet, és délben is szívesen térnek vissza, hogy egyedi kínálatodból szemezgethessenek.

Ha pedig még inkább elmerülnél a hazai reggelik kínálatában, olvasd el Jancsa Jani korábbi cikkét a fővárosi reggelizőhelyekről !

(forrás: foodserviceandhospitality.com, restaurantinformer.com)

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!