A gyerekbarát étterem lehetőségei – Konyhanyelven Blog

Korábbi cikkünkben Dobó Ágit kérdeztük arról, mi a titka a gyerekbarát étteremnek, most pedig egy kis kutatás után összegyűjtöttük azokat a tippeket, amelyekkel a nagycsaládosok számára is vonzóvá teheted éttermed kínálatát.  Gondoltad volna például, hogy egy gyerekbarát étterem 25%-kal nagyobb forgalmat bonyolít le? További érdekességekért olvass tovább!

gyerekkel_etteremben

A gyerekek a legjobb vendégek!

Ez a kijelentés annak ellenére is nagy igazságot rejt, hogy egy átlagos gyerek – a korától függően – kétszer vagy háromszor kevesebbet fogyaszt, mint egy felnőtt. Annak érdekében, hogy megértsük, miért igaz ez a megfigyelés, meg kell vizsgálni a nagycsaládosok étteremválasztási logikáját. Mivel a gyerekek nagy hatással vannak a szülők döntési helyzeteire, így nagy eséllyel olyan helyet fognak választani, ahol a legkisebbek is kényelmesen érzik magukat. Ha éttermedhez jó emlékek fűződnek, akkor később is szívesen döntenek a kínálatod mellett.

Kialakítás, berendezés

Talán alapvetőnek tűnik, de sok helyen megfeledkeznek arról, hogy elegendő teret biztosítsanak a családosoknak. Ez nemcsak az asztalok felületére vonatkozik, hanem a köztük lévő távolságra is, hiszen egy igazán gyerekbarát étterem figyel arra, hogy egy babakocsi is kényelmesen elférjen az asztal mellett. A berendezések közül pedig nem hiányozhatnak a magasított ülések, és gyerekülések sem! 

Senki sem szeret sokáig várakozni, hatványozottan igaz ez a gyerekekre is, akik gyakran hangot is adnak elégedetlenségüknek. A gyerekbarát étterem nem lehet teljes a játszó terek nélkül. Amennyiben éttermed nem rendelkezik kerthelyiséggel, akkor a beltérben kell kialakítani egy olyan, fejlesztőjátékokkal, digitális eszközökkel felszerelt sarkot, ahol könnyen áthidalhatják a várakozási időt. 

A mosdókban elengedhetetlen a pelenkázó részleg és biztosíts pelenkát is a kisebb gyerekek számára. Ha a kézmosó mellett pedig elhelyezel kis sámlikat, akkor azzal a szülők számára is megnyerővé teheted éttermedet!

Fogadtatás, ajánlat

Szentelj figyelmet a gyerekeknek, ehhez elég, ha érkezéskor (vagy távozáskor) egy lufit vagy kis kitűzőt, ami emlékezteti a család minden tagját arra, milyen kellemes időt töltöttek el az éttermedben.

A menükínálatban szentelj külön oldalt és designt a gyerekeknek szóló ajánlat számára, és a kínálatot is az ő ízlésük szerint alakítsd ki! Vigyél kreativitást az elnevezésekbe vagy a tálalásba, ez utóbbi lehet egy figyelemfelkeltő tálalás, vagy egy érdekes alapanyag, mint például az Aviko röszti csillagok.

A menü kialakításánál érdemes figyelembe venni azt, hogy a szülők szeretnék, ha gyermekeik a kiegyensúlyozott táplálkozást részesítenék előnyben. Kínálj édesburgonya köretet, amely egy egészségesebb alternatívája a hagyományos sült krumplinak, és roppanósra sütve, jellegzetes édeskés ízével még a legkisebbek is imádni fogják.

(Forrás: thefork)

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!