Értéket teremteni és minőséget szolgáltatni

Attila telefonja folyamatosan csörög, nem hiába egy olyan vállalkozást vezet, amely egyszerre van jelen a közétkeztetésben, a rendezvényszervezésben és az ételkiszállításban. Míg másnak a nyár a pihenésről, addig neki a nyári táborok és esküvők menedzseléséről szól. A Tálentum Ízalapító, és a Vác és Vidéke Kft. catering szolgáltatásairól beszélgettünk az ügyvezetővel, Kosztyán Attillával.

catering_2

Vác és Vidéke Kft., Tálentum Kft., közétkeztetés és rendezvényszervezés. Úgy tűnik, több lábon álltok. Beszélgessünk a két vállalkozásról!

20 éve foglalkozom vendéglátással, a Vác és Vidéke Kft. megalapításánál az volt a célom, hogy gyerekétkeztetéssel is foglalkozhassak. Úgy tűnik, a befektetett energia megtérült, hiszen ma már 4000-4500 főre főzünk napi szinten. Mivel azonban a közétkeztetéssel nonprofit önkormányzati alapfeladatot látunk el, ebbe nem fért bele a rendezvényszervezés, éppen ezért alapítottuk meg a Tálentum Ízalapító Kft.-t, amellyel ki tudjuk szolgálni az ültetett vagy állófogadásokat, koktélpartikat, borvacsorákat, esküvőket. Három hónapra előre be vagyunk táblázva, és mindenhol ugyanolyan minőséget kell biztosítani, legyen szó pár főt ellátó vacsorákról, vagy a 300 fős esküvőkről, illetve rendezvényekről. A legkisebb összejövetel is ugyanolyan fontos, mint egy céges családi nap.

 

Milyen problémákkal szembesültök a leggyakrabban az étkeztetés során?

A gyerekétkeztetésben már sokkal hamarabb előjött az ételérzékenység problémája, így akarva-akaratlanul is felkészültünk arra, hogy a különleges igényű gyermekeket is ellássuk. A növekvő igények és érdeklődés miatt szakértő dietetikussal dolgozunk együtt, akit a rendezvényszervezés kapcsán is bevonunk a folyamatokba, hiszen egyre több felnőtt igényli a külön étrendet.

A gyerekeknél pedig még egy plusz feladat az, hogy úgy kínáljuk ezeket a fogásokat, hogy ne érezzék azt, hogy őket máshogyan kezeljük, és mást kapnak, mint a többiek.

Azonban bármennyire is szívügyünk a közétkeztetés, egyre inkább szembesülünk a finanszírozási problémával, ami a 27%-os áfából adódik. Emellett pedig az is nagyban megnehezíti a munkánkat, hogy ugyanannyi összegből kell kihoznunk egy gluténmentes menüt, mint egy hagyományos recept alapján készült ételt.  

 

Milyen céljaitok vannak a jövőre nézve?

Szeretnénk fenntartani a jelenlegi megkereséseinket és a közös munkát például a CIB Bank családi napját, az Erzsébet tábor gyerekétkeztetését, illetve most új projektünk a több kerületet és Budapest külvárosait is érintő tánctábor, ami napi szinten nagyjából 1500 fő étkeztetését jelenti.  Ami pedig most újdonság, az a VIII. kerületi gyerekeknek megrendezett gyerektábor, ahol minket kértek fel az étkeztetés lebonyolítására.  

Továbbá szeretnénk olyan akkreditált továbbképzést tartani a közétkeztetésben és vendéglátásban dolgozóknak, amely során az ÁNTSZ és NÉBIH szakembereinek segítségével mindenki betekintést nyerhet a konyhák minőségellenőrzésének folyamataiba, és megtanulhatja, mire kell kiemelt figyelmet fordítani az étkeztetés során.

 

Egyre nagyobb a verseny a catering szolgáltatások között. Szerinted mi az, ami kiemel titeket a konkurencia közül?

Amikor megkeresnek minket, mi a cateringen kívül egy 20-25 fős, fiatal felnőttekből álló összeszokott csapattal képviseltetjük magunkat, akik legalább 4-5 nyelven beszélnek. Ezen kívül például van egy esküvőkre szabott kínálatunk is, és a résztvevők függvényében különböző csomagokat tudunk felajánlani.

A menü kialakítása során is rugalmasak vagyunk, nyilván ez abból is adódik, hogy a gyerekétkeztetések kapcsán megtanultuk jól menedzselni az ételérzékenyek igényeinek kielégítését. A mi vállalkozásunk így emelkedik ki a többiek közül. Mi nem csak ételeket szállítunk, de tudást is közvetítünk. Ez utóbbira pedig leginkább a közétkeztetésben van szükség, ahol exponenciálisan nő azoknak a száma, akik az ételintoleranciájuk miatt más menüt igényelnek.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!