Street food körkép – 3 nemzet 3 ikonikus étele

A nyári turistaszezon Budapest utcáit is megtölti turistákkal, akik két látnivaló között ma már nem feltétlenül szeretnek beülni egy étterembe, hogy ott kérjék ki az ebédjüket. Sokkal inkább választják a sétálás közben is egyszerűen elfogyasztható street foodokat, melyek között nem csupán a hazai finomságokra bukkanhatnak rá, hanem a világ különbözői konyháinak különlegességeit is megkóstolhatják így.

Épp ezért egyre fontosabb, hogy a te éttermed is különleges street food kínálattal kedveskedjen vendégeinek. Ezeknek az ételeknek az elkészítésénél kiemelt szempont a gyors elkészíthetőség mellett a változatosság megőrzése is. A street food körkép során három olyan külföldről származó finomságot hoztunk, melyeket az Aviko segítségével te is könnyen felvehetsz az étlapodra.

street food_30

A spanyol churros

Ennek a villámgyors utcai ételnek az eredetét illetően megannyi elmélet létezik. A portugálok szerint Kínából származik, és eredetileg sós fogásként ismerték, a mexikóiak és a spanyolok viszont teljes mértékben saját találmányuknak tartják. Utóbbiak úgy mesélik, hogy a hegyekben legeltető birkapásztorok fejlesztették ki, hogy szerény körülmények között is valami különlegeset ehessenek, az viszont biztos, hogy igazán népszerűvé akkor vált, mikor arisztokrata körökben forró csokival kezdték felszolgálni.

Mára a legelterjedtebb formája, hogy az olajban sült tésztát fahéjas porcukorba forgatják, és így árulják szinte még a legkisebb spanyol falvakban is. De természetesen változatos „köreteket” is lehet mellé kínálni: például friss gyümölcsöket vagy épp édes szószokat. Az Aviko kínálatában egyenes vagy kerek formában is kapható Churros mindössze 3 perc alatt elkészül, így igazán gyors és ínyenc finomsággal bővíthető éttermed street food kínálata.

Berlin kedvence, a currywurst

A második világháborút követő szűkölködő éveknek köszönhetően jött létre ez a pofonegyszerű, ám mára a berlini utazások során megkerülhetetlenné vált street food. Annak idején egy utcai árus a rendelkezésére álló alapanyagokból próbálta létrehozni a lehető leglaktatóbb és legízletesebb fogást. Ennek a kísérletezésnek lett az eredménye a párolt-sült kolbász, nyakon öntve a hagymás-currys paradicsomszósszal.

A kezdeti siker azóta csak még nagyobb lett: ma már bőrös vagy bőr nélküli, karikázott vagy egyben szervírozott verzióját is kaphatjuk, sőt! Még elegáns éttermekben is megkóstolhatjuk. Mivel jó minőségű sertéskolbászt Magyarországon is könnyedén találhatsz, a te éttermed is felveheti kínálatába ezt az echte német fogást. Az Aviko édesburgonya hasábjaival pedig egy kis csavart is vihetsz a dologba! A sült édesburgonya tökéletesen ellensúlyozza a pikáns fűszerezésű falatkákat.

Kanadai fogás az egész családnak

Quebec környékén jelent meg először, mindössze pár évtizeddel ezelőtt, ám a poutine szinte azonnal meghódította egész Kanadát. A ropogós sült burgonya, a cheddar sajt és a húsos alapléből készített barna mártás triádja utcai séták során vagy – Kanadában jellemző módon – hokimeccsen, szurkolás közben nyújt gyors, ízletes és laktató gasztronómiai élményt.

A poutine lelke természetesen a burgonyában rejlik. Mivel a mártás a nem megfelelően elkészített burgonyát könnyen eláztatja, fontos, hogy minél ropogósabbra sült szalmakrumplival kínálják. Az Aviko Super Crunch termékcsalád minden tagja tökéletes választás, ha te is szeretnéd felvenni a kínálatodba ezt a kanadai street foodot, hiszen ezek a burgonyák hosszan ropogósak maradnak a rizslisztes bevonatnak köszönhetően.

Reméljük, ez a rövid street food körkép segít abban, hogy felfrissítsd éttermed kínálatát, és új színt vigyél a menüdbe. Ha pedig szeretnél segítséget kérni, és új ételekkel kápráztatnád el vendégeidet, akkor keresd fel értékesítési csapatunkat!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!