Hogyan párosíthatjuk össze a különböző söröket az ételekkel?

Korábban már mi is írtunk arról, hogy milyen jóízű élményt tartogatnak az autentikus borvacsorák, azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a sörök legalább olyan nagy szerepet játszanak az életünkben. A borok és ételek párosításáról ma már a laikusok is beható ismeretekkel rendelkeznek, arról azonban, hogy a különböző fajta söröket milyen ételekkel párosíthatjuk, még a kézműves sörök reneszánszát élő korban is csak kevés tudásunk van. Cikkünkben a sörök eddig méltatlanul mellőzött gasztronómiai szerepét kívánjuk helyreállítani, és tippeket hozunk arra is, milyen Aviko kínálattal tudod még exkluzívabb élménnyé tenni a vendégeid baráti sörözéseit.

Az egyre élesebben körvonalazódó sörforradalom egyet jelent azzal, hogy kinevelődik egy olyan tudatosabb fogyasztói réteg, amely a minőségi sörfogyasztás mellett teszi le a voksát. Ez pedig kéz a kézben jár azzal, hogy átalakulnak a sörfogyasztási szokások.  A fogyasztói igényekre reflektálva a piac is fragmentáltabbá válik, ahhoz, hogy ezt meglássuk, elég csupán elmenni a hozzánk legközelebbi boltba, ahol az alkoholmentes sörök mellett az ízesített, ipa és apa sörkülönlegességeket is több márka kínálatában vásárolhatjuk meg.

sorok_es_etelek

Mit párosítsunk mivel?

A vendéglátásban dolgozók fel vannak készülve arra, hogy az ételekhez illő legjobb borokat ajánlják vendégeiknek, azonban a sörökkel egészen más a helyzet. Ha szeretnél kitűnni a tömegből, akkor a borok mellett a különleges kézműves söröket is vedd fel az étlapodra, hiszen ezzel az egyszerű lépéssel még több vendéget tudsz szerezni.

A sör azon kívül, hogy snackek vagy főételek kísérője, tökéletesen megállja a helyét a levesek, saláták illetve a klasszikus vagy modern desszertek melletti frissítőként. A világos lágerek kiválóan harmonizálnak a lágy, illetve félkemény sajtokkal vagy a camambert-rel! Ha előételként tenger gyümölcseit vagy könnyű leveseket kínál az éttermed, akkor is remek választás egy friss, világos ale, vagy egy gyöngyöző búzasör egy kis citrommal megbolondítva!

Ne félj a gyümölcsös desszertek és fagylaltok mellé világos búzasört kínálni, de a remek belga apátsági sörök is kiválóan párosíthatók a krémes, csokoládés édességekhez.

A testesebb barna lágerek a hideg sültek és a zöldségkrémes mártogatósok mellett nyújtanak igazi ízélményt, de nagyon jól kiegészítik a lágy, félkemény, kemény sajtokat, illetve a juh és kecskesajtokat is, éppen ezért az Aviko sajtfalatkái, mint például a Jalapeno paprikás sajtgolyó, a Cheddar sajtfalatok csilipaprikával, a Mozzarella faltkák és a Philadelphia krémsajtfalatok is tökéletes kísérője lehet.

Az Aviko kukoricafalatkái és hagymakarikái olyan sörkorcsolya alapanyagok, amelyek ízben és minőségben is felülmúlják az éttermek hagyományos ropi, illetve mogyoró kínálatát. Szinte bármelyik sörhöz jól passzolnak, és biztosak lehetünk benne, hogy fűszeres ízviláguknak köszönhetően a vendégek sörfogyasztása is megnövekszik.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!