A finom fogások csendes váróterme – Ács Krisztiánnal a Terminál 19 séfjével beszélgettünk

A Terminál 19 Étterem nevében is hűen tükrözi a helyszíni sajátosságokat, így azt, hogy az étterem a tököli repülőtér tőszomszédságában található, és belső tereiben is megeleveníti a reptéri várók nyugalmat sugárzó és letisztult kialakítását. Ács Krisztiánnal az étterem séfjével beszélgettünk az újonnan nyílt étterem kínálatáról, és az új kihívásokról.

Acs_Krisztian_531javitott

Az újdonság erejével hatni

„Amikor felkerestek azzal, hogy milyen lehetőségeket látok az étterem vezetésében, akkor egyáltalán nem tántorított vissza, hogy a hotel egy forgalmas pálya mellett található. Nyilván számoltunk azzal, hogy a betérő vendégek számának alakulására ez nagy hatással lesz, de a siker titka abban rejlik, hogy felismerjük és kihasználjuk a lehetőségeket. Tapasztalatom szerint az éttermeknél sokkal fontosabb a jó kínálat és a tudatos építkezés, mint a helyzetbeli adottságok.”

A Terminál 19 étterme egy olyan kivételes helyzetben van, hogy akár a hagyományos művelődési házak szerepét is át tudja vállalni, hiszen jelenleg 110 fő befogadására képes. Ez a kialakítás nagyban kedvez a rendezvényeknek, főleg az esküvőknek. Folyamatosan érkeznek a megrendelések a különböző rendezvények lebonyolítására.

„Egészen augusztus végéig be vagyunk táblázva esküvőkkel, ami nemcsak nekünk kedvez, de a hotelnek, is, akik pedig elszállásolhatják a messziről érkező rokonokat. A rendezvények esetében számunkra kiemelten fontos a kompromisszumkészség, így a menüt mindig a megrendelő igényéhez igazítjuk. Az esküvő esetében például általában a hagyományos menüket – tyúkhúsleves, pörkölt, sültes tál – választják, de természetesen nyitottak vagyunk arra, hogy az igényeknek megfelelően alakítsunk a kínálaton.”

Acs_Krisztian_531

Kínálat és házhoz szállítás

„A’la carte éttermet készítettünk, annyival kiegészítve, hogy mi házhozszállítást is vállalunk, e mellett pedig a szállodát is ellátjuk étellel, fixen reggeliztetünk, a délutáni és esti étkeztetést pedig a’la carte menüvel oldjuk meg. A forgalom gerincét alapvetően a szállóvendégek, a házhozszállítást kérők illetve a rendezvények adják.”

Az április elején nyílt Terminál 19 étterme az ételek széles választékát kínálja, így a húsmentes előételek, a halételek, kétszemélyes tálak és desszertek mellett a pizzák is helyet kapnak az étlapon. Ezek mellett pedig az Aviko hűtött burgonyatermékei minden esetben fontos szerepet töltenek be a kínálatban, csak úgy, ahogyan az Aviko Burgonyalepények is.

 

„Rengeteg olyan étel van, amelyet magammal viszek”

A Terminál 19 étterem varázsa nemcsak a belső kialakítás egyediségében és letisztultságában rejlik, hanem abban a szakértelemben is, amely egyedülállóvá teszi a kínálatot. A séf szakértelme és szakmai alázata ott mutatkozik meg, amikor a sajátjának tekinti az elkészült menüt. Így válik a raguleves megismételhetetlen fogássá az egyedi kacsasonka betéttel, és így lesz a csokitortából egy titkos receptúrájú édes kedvenc. A beszélgetés végén még kimegyünk az étterem előtti parkosított részre, ahol képzeletben elfogyasztjuk azt a csokis tortát, amiért egyszer biztosan visszajövünk.

Acs_Krisztian_531_a

Az étterem hétfőtől vasárnapig 11 órától 22 óráig (pénteken és szombaton 23 óráig) várja vendégeit Tökölön, a Hermina utca 7. szám alatt.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!