A Terminál 19 Étterem nevében is hűen tükrözi a helyszíni sajátosságokat, így azt, hogy az étterem a tököli repülőtér tőszomszédságában található, és belső tereiben is megeleveníti a reptéri várók nyugalmat sugárzó és letisztult kialakítását. Ács Krisztiánnal az étterem séfjével beszélgettünk az újonnan nyílt étterem kínálatáról, és az új kihívásokról.
Az újdonság erejével hatni
„Amikor felkerestek azzal, hogy milyen lehetőségeket látok az étterem vezetésében, akkor egyáltalán nem tántorított vissza, hogy a hotel egy forgalmas pálya mellett található. Nyilván számoltunk azzal, hogy a betérő vendégek számának alakulására ez nagy hatással lesz, de a siker titka abban rejlik, hogy felismerjük és kihasználjuk a lehetőségeket. Tapasztalatom szerint az éttermeknél sokkal fontosabb a jó kínálat és a tudatos építkezés, mint a helyzetbeli adottságok.”
A Terminál 19 étterme egy olyan kivételes helyzetben van, hogy akár a hagyományos művelődési házak szerepét is át tudja vállalni, hiszen jelenleg 110 fő befogadására képes. Ez a kialakítás nagyban kedvez a rendezvényeknek, főleg az esküvőknek. Folyamatosan érkeznek a megrendelések a különböző rendezvények lebonyolítására.
„Egészen augusztus végéig be vagyunk táblázva esküvőkkel, ami nemcsak nekünk kedvez, de a hotelnek, is, akik pedig elszállásolhatják a messziről érkező rokonokat. A rendezvények esetében számunkra kiemelten fontos a kompromisszumkészség, így a menüt mindig a megrendelő igényéhez igazítjuk. Az esküvő esetében például általában a hagyományos menüket – tyúkhúsleves, pörkölt, sültes tál – választják, de természetesen nyitottak vagyunk arra, hogy az igényeknek megfelelően alakítsunk a kínálaton.”
Kínálat és házhoz szállítás
„A’la carte éttermet készítettünk, annyival kiegészítve, hogy mi házhozszállítást is vállalunk, e mellett pedig a szállodát is ellátjuk étellel, fixen reggeliztetünk, a délutáni és esti étkeztetést pedig a’la carte menüvel oldjuk meg. A forgalom gerincét alapvetően a szállóvendégek, a házhozszállítást kérők illetve a rendezvények adják.”
Az április elején nyílt Terminál 19 étterme az ételek széles választékát kínálja, így a húsmentes előételek, a halételek, kétszemélyes tálak és desszertek mellett a pizzák is helyet kapnak az étlapon. Ezek mellett pedig az Aviko hűtött burgonyatermékei minden esetben fontos szerepet töltenek be a kínálatban, csak úgy, ahogyan az Aviko Burgonyalepények is.
„Rengeteg olyan étel van, amelyet magammal viszek”
A Terminál 19 étterem varázsa nemcsak a belső kialakítás egyediségében és letisztultságában rejlik, hanem abban a szakértelemben is, amely egyedülállóvá teszi a kínálatot. A séf szakértelme és szakmai alázata ott mutatkozik meg, amikor a sajátjának tekinti az elkészült menüt. Így válik a raguleves megismételhetetlen fogássá az egyedi kacsasonka betéttel, és így lesz a csokitortából egy titkos receptúrájú édes kedvenc. A beszélgetés végén még kimegyünk az étterem előtti parkosított részre, ahol képzeletben elfogyasztjuk azt a csokis tortát, amiért egyszer biztosan visszajövünk.
Az étterem hétfőtől vasárnapig 11 órától 22 óráig (pénteken és szombaton 23 óráig) várja vendégeit Tökölön, a Hermina utca 7. szám alatt.
Szólj hozzá!