Street food kitekintő az Aviko ajánlásával!

A hagyományos street food fogások mellett az édes desszertek is legalább olyan fontos szerepet töltenek be a menük sorában, mint a jól bejáratott és egyszerű utcai fogások, mint például a pizza, a gyros vagy éppen a hamburger. Cikkünkben nemcsak arra világítunk rá, hogy melyek a 2019-es év legnépszerűbb street food trendjei, hanem arra is, hogyan illesztheted be mindezt a menübe! Olvasd el a részleteket, és frissítsd fel a kínálatot az Aviko segítségével!

aviko churro 2a

Churros – az utánozhatatlan édes kísértés

Bár a churros receptje igen egyszerű, az elkészítése mégis időigényes, főleg a csúcsforgalom idején. Az Aviko kínálatában kétféle churros is elérhető, az egyenes és a hurok formájú a két termék csupán a kialakításában eltérő, hiszen a súlyuk közel egyforma. A 4×1000 grammos kiszerelésben kapható tésztarudacska olajsütőben 2,5-3 perc alatt elkészül, és -18 fokon akár 18 hónapig is eltartható. Az elkészítéséhez nincs szükség kiépített konyhára, így akár egy kisebb kávézóban is bevezethető. A hagyományos spanyol csurgatott fánk maga a tökéletes csábítás, egy finom kávé mellé kínálva pedig maga a falatnyi nyugalom a rohanó hétköznapokban. És bár a churrost fahéjas cukorba forgatva, és forró csokikrémbe mártogatva fogyasztják, felhasználásának számtalan módja létezik, erre hoztunk egy példát, de további receptet találsz a weboldalon!

Recept tipp!

Melegítsük meg a Licor 43-at (Cuarenta y Tres nevű spanyol likőr) egy serpenyőben és oldjuk fel benne a zselatinlapocskákat, majd hagyjuk teljesen kihűlni! Verjük keményre a habtejszínt a cukorral, és adjuk hozzá az instant kávét, végül keverjük bele a kihűlt likőrös zselatint. Ezt követően adjuk hozzá a mascarponét, majd óvatosan forgassuk össze a keveréket egy spatulával, és tegyük a habot egy órára a hűtőbe.  Időközben készítsük el a Churrost a csomagoláson leírtak szerint, majd a felesleges zsiradékot itassuk le egy papírtörlővel, és szórjuk meg fahéjas cukorral! Tálaljuk a Licor 43 kávéhabbal, és a tetejét szórjuk meg kávébabbal!  

Édesburgonyás gofri

A darabolt édesburgonya egy igazán hálás alapanyag. Ez, a főzőlevével együtt vákuumcsomagolt, pasztőrözött, hűtött termék a szakácsok keze alá dolgozik, hiszen a vele való munka nemcsak időt, de energiát is spórol a konyhán. Az előfőzött kis batátakockák kb. 2,5×2,5 mm méretűek, a termék 6×2 kg-os kiszerelésben kapható. Tálalásának pedig csupán a fantáziánk szabhat határt, így akár a belgák kedvelt édes street foodja, a gofri is elkészíthető belőle! A megfőzött és pépesített édesburgonyát a langyosra melegített tejjel összekeverjük, és hosszáadjuk a lisztet, vajat, sütőport, cukrot, reszelt narancshéjat és tojás sárgáját tartalmazó masszát. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Egy óra múlva pedig már süthetjük is a gofri szeleteket!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!