Mire figyelj egy új étterem nyitása előtt?

Sokszor hangoztatott tény, hogy az üzlet fejlődésének kulcsa a növekedésben rejlik, így természetesnek hangzik, hogy az üzlet fejlődésének egyik legfontosabb mantrája, a növekedés, növekedés és növekedés, így a siker érdekében sokan döntenek úgy, hogy éttermük kibővítésével szereznek még több vendéget. Ha te is egy második étterem megnyitását fontolgatod, érdemes elolvasni, mire kell ügyelned!

Gondold végig!

Miért szeretnéd bővíteni az étteremláncodat? Gyűjtsd össze azokat a legfontosabb okokat, amelyek miatt úgy gondolod, elérkezett az idő a bővítésre! Legyél fókuszált, és készíts részletes akciótervet, gondold át a pénzügyeket érintő kérdéseket! Tudatosság nélkül, bár megteheted az első lépéseket, nem várható konstans növekedés.

Az első étterem mindig egy biztos alap

Ha nemcsak az anyagi háttered, de időd is engedi, hogy az új hely megnyitására összpontosíts, ne feledkezz meg az első éttermedről sem! A „zászlóshajónak” továbbira is profitábilisnak kell lennie, hiszen az onnan származó bevételed adja az új hely tőkéjét egészen addig, ameddig az új lokáció fel nem lendül.

Hogyan válassz helyszínt?

A kérdés megválaszolása alapos kutatómunkát igényel. Keress olyan helyet a közeledben, amelynek szüksége van a kínálatodra, ne felejtsd el, hogy olyan vendégkört keresel, akiket már jól ismersz, ez az előnyödre válik! Végezz piackutatást, nézd meg, milyen éttermek vennék körbe az új helyszínt, beszélgess a jelenlegi vendégeiddel, kérj tőlük is visszajelzést! A helyszín kiválasztásánál fontos azt is figyelembe venned, hogy milyen árak között mozognak a szolgáltatásodhoz hasonló piacon.

Bízz a jelenlegi vendégkörödben!

Ha már a második helyszín megnyitásán gondolkozol, akkor joggal hiheted, hogy előző éttermed joggal nyerte el az emberek tetszését!

Tulajdonosként mindkét helyszínt felügyelned kell egészen addig, ameddig a vendégek nem érzik, hogy mindegy melyik éttermedbe térnek be, ugyanazt a jól megszokott minőséget kapják, amelyt megszokhattak. Ne felejtsd el, hogy okkal működött az első hely, és ebben nagy szerepet játszik az, hogy milyen vállalati kultúra uralkodik a vállalkozásodban.

Ami az anyagiakat illeti

A második helyszín finanszírozásának ideális forgatókönyve az lenne, hogy a költségeket az első  éttermed bevételén alapul. Mindig számolj arányosan a költségeiddel, így például mindig legyen legalább 35%-od a bevétel megtakarításban, mert soha nem tudhatod, milyen plusz költségek merülnek fel az étterem vezetésénél!uj_etterem_nyitasa

+1 Merj kérdezni

A social media csatornák egyik legnagyobb előnye, hogy interakcióba léphetsz a követőiddel! Kérd meg őket, hogy írjanak értékelést rólad, és a legjobbakat meghívod új éttermedbe. Indíts üzenőfali villámjátékot, ahol megkérdezed a követőidet, hol szeretnék látni a legújabb éttermedet!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!