Ahova enni jönnek az emberek – Endrédi Zsolttal, az Art ’otel séfjével beszélgettünk

A Batthyány téren megfagyott a téli hó, csúszkálva, botladozva vesszük az irányt az Art ’otel felé. A Bem rakparton haladunk, balunkon a Duna kísér, és a pesti panoráma.  A hotel előtermében még nincs nagy mozgás, reggel csak néhány vendég halad el a recepció előtt.  Endrédi Zsolt Executive Chef – aki korábban az Accent Hotels and Resorts és a Le Meriden Budapest konyhai személyzetét irányította – szívélyesen fogad minket, és a hotel bárjába invitál, ahol egy jó kávé mellett, és a Parlament körvonalait figyelve beszélgetünk a hotelről, az étteremről és az ételekről.

 

Art 'otel

 

A hotelről

A négycsillagos Art ‘otel Budapest összesen 165 szobával büszkélkedik, és elhelyezkedését tekintve a legideálisabb panorámával kényezteti a látogatókat. A vendégek választhatnak, a dunai vagy a várra nyíló kilátású szobák közül, és igényeiknek megfelelően foglalhatják le az Art Roomot és a nagyobb alapterületű Art XL Roomot. Ami azonban minden szobában és lakosztályban közös, a lenyűgöző enteriőr, amely a visszafogott városi eleganciát tükrözi.

A vendéglátásról

Zsolt az étterem szerencsés elhelyezkedését emeli ki, amikor a vendégekről kérdezzük. A hotel ugyanis ideális helyszín azok számára is, akik egy üzleti megbeszélést szeretnének lebonyolítani, illetve azoknak is, akik a pihenésük estéjét szeretnék megkoronázni egy ízletes fogással. A hotel konyhája így egyszerre nyújt gyors és elérhető menüt a betérő vendégeknek, és átgondolt kínálattal csábítja az állandó vendégeket.

Amikor átböngésszük az étlapot, szembetűnik, hogy a hagyományos magyar konyha kedvelt fogásai mellett – mint a gulyásleves, vagy a paprikás szürkemarha szalámival, kolbásszal, füstölt kacsamellel, és kőrözöttel – megfér a hamburger, és a norvég lazac is. A kínálatból azok is könnyen tudnak szemezgetni, akik egy könnyebb salátára vágynak, vagy akik valamilyen ételintoleranciában szenvednek. Nem is csoda, hogy a hotel szállóvendégei szívesen teszik le a voksot az étterem kínálata mellett.  A frissen kapható alapanyagok mellett a konyhában szívesen használják az Aviko Házias sajtos burgonyagratint, lévén egy igen kedvelt és könnyen elkészíthető termék, illetve a reggeli ajánlatban az Aviko Mini röszti falatkák is helyet kapnak.

 

Art 'otel interjú

 

Amikor a kínálatra terelődik a szó, Zsolt röviden összefoglalja az étterem lényegét, és sikerének titkát. Ide enni jönnek az emberek. Zsolt rávilágít arra, hogy az étterem kínálatának alapja mindig az, hogy mit szeretne a vendég, mire van igény.  Éppen ezért olykor elég egy finoman elkészített, panko morzsába forgatott rántott hús séf burgonyával és csemege uborkával ahhoz, hogy lenyűgözzék – és ami még fontosabb jól is lakassák – a vendéget.

Zárásként hagytuk talán a legnehezebb kérdést, vagyis azt, hogy melyik fogást emelné ki Zsolt az étterem kínálatából. Egy kis kitérő után a rozé kacsamellet említi, körtés goffrival és mentás körte relish-sel. Jól hangzik, ugye?

Az interjú végén még elidőzünk a hotelban, felfedezzük a rendezvénytermeket, amelyek egytől egyig minden igényt kielégítő technikával és felépítéssel várják a szervezőket. A barokk átkötők, tágas terek és visszafogott elegancia mellett az étterem kínálata is olyan esszenciái a hotelnek, ami miatt egyszer mindenkinek be kell ide térnie.

 

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!