Gasztrotrendek 2019-ben!

Minden év valami újat hoz – és nincs ez másként a gasztronómia terén sem! Amikor az étlapot állítjuk össze, érdemes szem előtt tartanunk az idei év legnagyobb kulináris dobásait, legmeghatározóbb trendjeit, amelyeket aztán átültethetünk a saját repertoárunkba is, ezzel még exkluzívabbá téve a kínálatunkat. Nézzük, mi várható 2019-ben a gasztronómiában!

 

2019 trendek

 

Csendes-óceáni ételek

A tenger gyümölcsei, a szárított rák, a tintahal vagy a rákpaszta nagy népszerűségnek örvendenek Ázsiában, az Óceánia országaiban, vagy az amerikai kontinens nyugati oldalán. Ha újdonságot vinnénk a kínálatunkba, érdemes elgondolkodnunk valamely egzotikus tengeri herkentyű felhasználásában, esetleg meglévő fogásainkat kombinálhatjuk olyan gyümölcsökkel, mint a guáva, a pitaja, a maracuja vagy a jackfruit.

 

Egészséges nassolnivalók

Az olyan harapnivalók, mint a karfiol alapú pizza, a cukkinispagetti, a brokkolis rizs vagy a csicseriborsós snack sokak számára talán még furcsán hatnak, de az év során várhatóan nagy rajongótáborral büszkélkedhetnek majd. Ezeknek az ételeknek a lényege, hogy egy-egy közkedvelt fogásban a kevésbé egészséges hozzávalót olyan összetevővel helyettesítik, amely gazdagabb tápanyagokban. Íme, egy újabb csavar, ha finom, mégis egészséges ételt szervíroznánk!

 

A csodatévő kendermag

Nyugaton a kendermag már korábban a gasztrotrendek élvonalába került, a szakértők ugyanis nagyra tartják jótékony, gyógyító hatása miatt. Nem véletlen, hogy az idei év figyelmesebb gasztromágusai már a hazai konyhából sem hagyhatják ki!

 

Tarolnak a vegán ételek

Terjednek a vegán ínyencségek, méghozzá nemcsak a vegánok körében népszerűek, hanem azok között is, akik változatosabban szeretnének étkezni. Célszerű tehát minél nagyobb hangsúlyt fektetnünk ezekre a fogásokra! Ha minőséget keresel, ugyanakkor az egyszerű megoldások híve vagy, nagyon jól hasznosíthatod az Aviko vegán termékeit!

 

Forrás: mariellebordewijk.nl, nlcafe.hu

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!