Karácsonyi vásárok II – A kihagyhatatlan churros

Nemrégen írtunk már a karácsonyi vásárok hangulatáról, felejthetetlen ízeiről. Mostani cikkünkben szeretnénk felhívni a figyelmet egy olyan édességre, amely különlegességével, sokrétű felhasználhatóságával nagyszerűen illik az ünnepekhez – és persze az adventi vásárok elmaradhatatlan elemét képezi: ez pedig nem más, mint a churros!

churros_vasar

A karácsonyi vásárok a fűszeres és sós ínyencségek mellett számtalan lehetőséget kínálnak az édesszájú látogatóknak, gondoljunk csak a forralt borra, a puncsra, a különféle forró csoki variációkra, vagy a kürtős kalácsra – utóbbiról már egy korábbi cikkünkben ejtettünk szót. A vendégek azonban a hagyományos ízek mellett szívesen kóstolnak meg új ételeket, specialitásokat, édességeket is. Hogyan érheted el, hogy úgy nyújts számukra különleges, izgalmas desszertélményt, hogy közben ez nem kerül túl sok idődbe és energiádba? A megoldás a spanyol csurgatott fánk, azaz a churros!

A fagyasztott Aviko Churros erre az esetre tökéletes választás, különösen ebben a pörgős szezonban, a churros tésztájának elkészítése ugyanis meglehetősen sokáig tart. Kétféle változatból lehet választani: az Aviko kínálatában az egyenes és hurok formájú churros egyaránt megtalálható, mindkét típus 11g vagy 18g-os kiszerelésben kapható – így még az adagonkénti költségkalkulációt is egyszerűbb elkészíteni!

Hogyan kínáld a churrost, hogy igazán kellemes és megragadó legyen? Az adventi vásár látogatói számára a legjobb, ha csokoládés mártogatóssal keménypapír tölcsérben adod át, így megvan az ízélmény, de séta közben is könnyen elfogyaszthatják a vendégek. Ha még egy csipetnyi ünnepélyességet vinnél bele, szórd meg fahéjas cukorral, tökéletes lesz! A churros-szal azonban szabadon engedheted a fantáziádat, kínálhatod különféle mártogatósokkal vagy egyéb kísérőkkel is – a lényeg, hogy törekedj a harmóniára!

A forró, omlós tészta biztosan elnyeri édességkedvelő vendégeid tetszését, és ne csodálkozz, ha ismét felkeresnek majd még egy adagért! 🙂

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!