Karácsonyi köretek az Avikóval

Maradandó gasztronómiai élményt kínálnál karácsonykor vendégeidnek, de a nagy rohanásban nem jönnek az ötletek? Összefoglalónk segít abban, hogy egyszerű módon készíthess lenyűgöző ünnepi menüt! A lényeg a jól megválasztott köretekben rejlik, olvassátok el Szabó Károly, az Aviko területi képviselőjének jól hasznosítható javaslatait!

gratin_karacsonyi_koret

Egyre közelednek az ünnepek, így mai cikkünkben ezzel az aktuális témával foglalkozunk, és igyekszünk ötleteket adni a karácsonyi menü köreteihez. Az Aviko termékei közül számos készítmény illeszthető a tradicionális ételek mellé, úgy, mint az egészben sült húsok, például pulyka vagy a kacsasült, illetve olyanokhoz is, mint a rántott hal és a panírozott húsok. Az egészben sült húsokhoz nagyon jól illik a burgonyapüré, ha maradnátok a hagyományos fogásoknál, de ha egy kicsit extrább köretet szeretnétek, akkor a gratin burgonyáinkat is ajánlhatjátok vendégeiteknek az ünnepi menühöz!

Az egyszerűbb ételeket, mint a szeletben sült húsok, szintén ünnepélyesebbé tehetitek a megfelelő körettel, például a hercegnőburgonyával. Ezekhez az ételekhez szintén remekül illik a tobozkrokettünk. Egy izgalmasabb húsételhez, az almás sertéssülthöz is használhatjátok ezeket a köreteket. Célszerű hozzájuk valamilyen mártást is kínálni, ha viszont mást szeretnétek, akkor nagyon jó alternatíva lehet egyszerűen elkészíthető pezsgős káposzta vagy párolt lila káposzta is kísérőként.

tobozkrokett_karacsonyi_koret

Az édesburgonyánk szintén remek választás: majd minden karácsonyi fogáshoz illik, ezért érdemes belevenni az ünnepi menüsorba. Ha tovább fokoznátok az élményt, javasoljuk az édesburgonya kockát, amely nagyon jól használható levesbetétként is, kiváló például egy sütőtökkrém leveshez. A gratin szintén jól alkalmazható az ünnepi ételsorban, mivel vegetáriánus vendégeinknek önálló fogásként is tálalhatjátok.

Desszertként churrost érdemes kínálni, mivel könnyen és gyorsan elkészíthetitek, és egy különleges krémmel, sodóval, fűszeres, chilis csokiöntettel, feldobhatjátok az ünnepi menü zárását!

Elérhetőségeik:

Szabó Károly
KA területi képviselő, Food Service, Magyarország
+36 20 497 25 04
k.szabo@aviko.hu

Futó Tamás
KA területi képviselő, Food Service, Magyarország
+36 20 409 30 18
tamas.futo@aviko.hu 

termékbemutató

 

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!