Így készülj a céges évzáró rendezvényekre

December a céges évzáró összejövetelek időszaka. Egy ilyen esemény több formában valósulhat meg; az egyes programelemeket, és így a cateringet is az összejövetel jellege szabja meg. Szakértőnk, Friedrich Antal a karácsonyi rendezvényekbe nyújt betekintést, valamint inspirációt kínál a menüsor összeállításához is! 🙂

Evzaro_rendezveny_catering

Egy évzáró munkahelyi összejövetel alkalmat ad a munkáltatóknak arra, hogy összegezzék a mögöttük álló évet, és egyúttal köszönetet mondjanak a dolgozók egész éves munkájáért. Az ilyen rendezvényekben is van némi kötött jelleg, de lazábbak, mint egy hagyományos munkaebéd vagy munkavacsora. A cégek, intézmények vezetői rendszerint az est elején foglalják össze az elmúlt évet, valamint ekkor adják át a jutalmakat a kiemelt dolgozók számára. Ezután esetenként egy előadás vagy más műsor következik, majd sor kerül magára a vacsorára. A munkáltatók célja, hogy jó benyomást tegyenek a dolgozókra, a cég szempontjából tehát egy ilyen alkalomnak brandépítő jellege is van, és ezt a szempontot nekünk is figyelembe kell vennünk a rendezvényre készülve.

A céges rendezvényre többfogásos vacsorával készülhetünk, amely lehet büfévacsora vagy akár tányérszerviz. Utóbbi elegánsabb, időtartamban hosszabb megoldás.

A dekorációnak szintén nagy szerepe van az ételek mellett, hiszen megjelenhetnek benne a vállalat, illetve a márka saját színei is. Fontos kérdés a fentiek mellett az ültetésrend is. Bár a legtöbb megrendelő a szabadon választott ültetést igényli, akadnak ettől eltérő esetek is, ezért ha külön ülésrendet kérnek, ezzel is számolnunk kell a felkészülés során.

Hogy miből is állítsuk össze az alkalmi menüsort? Itt megintcsak több lehetőségünk van. Érdemes azonban figyelembe vennünk, hogy ezek a rendezvények lehetőséget kínálnak arra, hogy a vendégek kipróbáljanak valamilyen ínyencséget, egy-egy exkluzív fogást, esetleg új ízeket. Tapasztalataink szerint ugyan sokan ragaszkodnak még a jól bevált, hagyományos ételekhez, és kevésbé merészkednek új utakra, mégis egyre gyakrabban fordul elő, hogy a megrendelők érdeklődve fogadják a javaslatainkat, és választanak valami különleges fogást a megszokott húsételek mellé. Ha jobban belegondolunk, az alkalom színvonalához az is sokat hozzátesz, ha a vendégek ilyenkor megkóstolhatnak valami különlegességet, amellyel nem feltétlenül találkoznak minden nap. 🙂

És ahogy ígértem, itt olvashatjátok ajánlatomat büfévacsorára:

 

Karácsonyi céges party / évzáró party

 

Előétel tányérszerviz tálalással

Hátszinrolád chilis körtedzsemmel

Kacsamáj pástétom, vörös áfonya dzsemmel

Waldorf saláta angol zellerrel

 

Saláták büfé asztalon

       Friss saláta kavalkád, balzsamecetes dresszinggel

       Ecetes vegyes savanyúságok

 

Leves büfé asztalon

       Bakonyi sertésragu leves, csombordos burgonyagombóccal

       Harcsahalászlé, tejföllel és tésztával

 

Főételek büfé asztalon

       Lazac grillezve, fehérboros zöldbors mártással

Fogasfilé mandulás Panko bundában

Szarvasragu erdei gombával

Csirkemell roston, grillezett gesztenyével

Brokkoli, cukkini corn flakes kéregben

 

Burgonya gratin, édesköményes kecskesajtos tésztabatyuban

Grillezett paprika, cékla és sült édes burgonya

Párolt jázmin rizs, vörös rizzsel keverve

 

Desszertek büfé asztalon

Trüffel mini torta

Fekete erdő mini torta
Mákos kalács, diós kalács

Friedrich Antal

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!