Ismerkedj meg az Aviko prémium marinált burgonyáival!

Mai cikkünkben a hűtött burgonyák kerülnek terítékre, aminek keretén belül három innovatív terméket mutatunk be, amelyek a mai vendéglátó ipari helyzetben (lásd munkaerőhiány) egy olyan alternatívát kínálnak, amely nagyban segítheti a konyhák munkáját. Ezek az Aviko prémium marinált burgonyái. Szabó Károly, az Aviko területi képviselőjének írása.

Marinalt_burgonya
Aviko prémium marinált citromos-borsos burgonya garnélával

Prémium marinált burgonyáink háromféle ízben érhetőek el: ezek az édes chilis pirított mogyoróhagymás, a citromos-borsos, a harmadik pedig a sokak által kedvelt medvehagymás burgonya. És hogy miben segíthetnek ezek a termékek a jelenlegi munkaerő-piaci helyzeten? Több szempontból is hasznosak: mivel előfőzött készítményekről van szó, ezért tálalhatjuk tetszés szerint hidegen és melegen. Minőségük állandó, szezonalitástól független. 2 kg-os kiszerelésben vásárolhatóak meg, csomagolásuk pedig vákuumtechnológiával készül. Ennek köszönhetően az eltarthatóságuk – hozzáadott tartósítószer nélkül – három hónap, ami meglehetősen hosszú időtartam, így a prémium marinált burgonyák a magyar piacon ebből a szempontból egyedülálló termékek. Eltarthatóságuk miatt a beszerzés szempontjából is jól tervezhetőek.

A termékek további előnye, hogy extra minőségű repceolajjal készülnek, nem tartalmaznak allergéneket, illetve gluténérzékeny vendégeink számára is bátran kínálhatjuk.

Ismerkedjünk meg a marinált burgonyák különféle ízesítéseivel! Nézzük elsőként az édes chilis pirított mogyoróhagymás változatot. Ez egy felezett, héjas apróburgonya, ebben eltér a másik kétféle prémium marinált terméktől, amelyek hámozottak. Sokoldalúan felhasználható, így kiváló kísérője lehet mexikói stílusú ételeknek, de természetesen jól beilleszthető a magyaros fogások mellé is.

A citromos-borsos változat hámozott egész apróburgonya jól társítható tengeri és édesvízi halakhoz, tenger gyümölcseihez egyaránt.

A medvehagymás prémium marinált burgonyával kiküszöbölhetjük a medvehagyma szezonalitását, jellegéből adódóan pedig elsősorban az őszi-téli ételekhez ajánlhatjuk vendégeinknek.

Miként készíthetjük el a marinált burgonyát? A termékeket sütőben, kombisütőben és serpenyőben süthetjük meg. Sütőben 220 fokon 5-10 perc alatt, kombisütőben 200 fokon 7-10 perc alatt, serpenyőben pedig 3-4 perc alatt készíthetjük el. Figyeljünk arra, hogy a sütők, illetve a serpenyő is forró legyen, amikor kezdjük a termék elkészítését!

A prémium marinált burgonyák a kreativitásra is lehetőséget adnak: a citromos-borsos változatból a burgonyát nyársra tűzve, garnélákkal felváltva, grillezve, mutatós és finom fogást készíthetünk, amelyet különböző mártogatósokkal kínálhatunk. A medvehagymás variáció jól kombinálható egyéb zöldségekkel, például gombával és céklával, így remek őszi zöldséges egytálétel készíthető belőle. A chilis burgonya csípős jellege melegen tálalva jobban érezhető, ha azonban nem szeretnénk hangsúlyozni ezt a csípősséget, inkább hideg köretként szolgáljuk fel. A chili és a garnéla jól kiegészítik egymást, így ezt a terméket is kínálhatjuk tenger gyümölcseivel. A termékek hidegen különböző saláták alapjai lehetnek, és hogy milyet készítünk, annak csak a képzeletünk szab határt!

Az Aviko marinált burgonyái prémium minőségüket a felhasznált alapanyagoknak, illetve az elkészítés módjának köszönhetik. A hozzávalók között az extra magas minőségű repceolaj, a különböző jelleget adó anyagok, mint az édes chili vagy a mogyoróhagyma is megtalálható. A termékek vákuumcsomagban vannak hőkezelve, ezzel biztosítva a kiemelkedő ízélményt.

Az Aviko ezen ételek kreatív tálalásában is személyre szabott segítséget tud nyújtani különböző tálalást segítő eszközök biztosításával. Ezekkel kapcsolatban érdeklődni Futó Tamásnál (kelet-magyarországi régió) vagy Szabó Károlynál (nyugat-magyarországi régió) tudtok.

Elérhetőségeik:

Szabó Károly
KA területi képviselő, Food Service, Magyarország
+36 20 497 25 04
k.szabo@aviko.hu

Futó Tamás
KA területi képviselő, Food Service, Magyarország
+36 20 409 30 18
tamas.futo@aviko.hu 

termékbemutató

 

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!