Az olaszos ízek Kánaánja, és még ennél is sokkal több: Don Pepe, több mint pizza!

Az olasz ízek, és főként a pizza rendkívüli népszerűségnek örvendenek Magyarországon. És ha már olaszos fogásokról esik szó, a Don Pepe neve sokaknak eszébe juthat, nem véletlenül, hiszen már évtizedek óta színesíti a hazai ételkínálatot. A kezdetekről, az ötletről, az étlapról és az alapanyagokról Kerékgyártó György, az étteremhálózat operatív igazgatója mesélt nekünk.

Don Pepe interju
Kép forrása: donpepe.hu

Tekintsünk vissza a kezdetekre! Mikor indult a Don Pepe Magyarországon?

Jövőre lesz 30 éve, hogy megnyílt az első éttermünk a Nyugati téren.

Mi adta az ötletet, hogy az olaszos ízeket a hazai közönséggel is megismertessék?

Akkoriban mindössze egyetlen helyen lehetett pizzát kapni Budapesten. Azt tapasztaltuk, hogy erre komoly piaci igény, érdeklődés van a fogyasztók részéről, egyfajta kielégítetlen kereslet alakult ki. Innen ered az ötlet, hogy ebbe az irányban induljunk el.

Hogyan telik a Don Pepe munkatársainak egy napja?

Minden napunk azzal indul, hogy felkészülünk a várható vendégigények kielégítésére. Az üzletvezető irányítja a munkatársakat, az ő felelőssége, hogy összehangolja a kollégák feladatait, így például az ételek előkészítését és a kiszolgáló személyzet napi teendőit. A házhozszállítás, rendelésfelvétel körüli feladatokkal is külön kollégák foglalkoznak. Ezen a területen nagyon lényeges a pontos logisztika, a futár munkatársak koordinálása.

Milyen alapanyagokat használnak fel az ételek elkészítéséhez, és honnan szerzik be azokat?

Főként friss termékeket használunk. Alapanyagainkat az elmúlt évek során kialakított stratégiai szállítói kapcsolataink révén szerezzük be. Az ételeink előállításához hűtött termékeket, például burgonyát, szintén használunk. Ahogy a friss áru esetében, természetesen a mirelit termékeknél is fontos számunkra, hogy megbízható minőségűek legyenek.

Az étterem vendégei többféle pizzatészta közül válogathatnak. Melyek ezek, mit érdemes tudni róluk?

A pizzáink 32 cm átmérőjűek. Négyféle tésztavariácóban kínáljuk őket: a hagyományos és a szénhidrátcsökkentett tésztából is létezik normál és vékony változat. A vendégek többsége a hagyományos pizzatésztát választja, de sokan keresik a LightCarb nevű szénhidrátcsökkentett pizzatésztánkat is. Azt is elmondhatjuk, hogy a fogyasztók nagy része inkább a normál vastagságú tésztát részesíti előnyben, de az elmúlt években folyamatosan emelkedik a vékony tésztájú pizzáink aránya is.

Melyik a legfelkapottabb pizza? Van közönségkedvenc?

A Don Pepe kínálatában a Hawaii, a magyaros és a sonkás pizzákat keresik leggyakrabban a fogyasztók.

Milyen alternatívákat kínálnak az ételérzékeny, esetleg diétát követő vendégeik számára?

A ’Don Pepe, több mint pizza!’ jelmondatunk jegyében kivételesen széles ételválasztékot kínálunk az étlapunkon, amelyen számos ételkategóriát szerepeltetünk jóval meghaladva a rólunk korábban kialakult Don Pepe = pizza & pasta   sztereotípiát. A klasszikus vendéglátásra jellemző leves-főétel-desszert struktúrán túllépve számos tematizált ételsorral színesítettük a választékunkat, egyfajta fúziós konyha jelleggel teret adunk a keleti és nyugati ízek találkozásának, megjelenítjük a napjainkban hódító ’streetfood-fingerfood’ irányzatokat is, és természetesen helyt kapnak a legnépszerűbb, tradicionális hazai ízeink is. E rendkívül színes kínálatban mindenki a saját szempontjai szerint válogathat a fogásaink között. A tudatos étkezést követők is megtalálják azokat az ételeket, amelyek számukra megfelelőek, hiszen többféle saláta, liszt-, tej- és húsmentes étel is található az étlapon, a pizzák között pedig, ahogy említettem, van vékony tésztájú és szénhidrátcsökkentett LightCarb változat is. A weboldalunkon elérhető egy részletes allergén tájékoztató, amely segít eligazodni az ételérzékeny érdeklődőknek.

Az étlapon számtalan köret közül válogathatnak a vendégek, köztük többféle burgonyás ételt is kínálnak. Milyen módokon használják fel ezt az alapanyagot?

Az éttermeink fele bevásárlóközpontokban működik, pultos kiszolgálással. Itt nagyon jól mennek a különböző sült burgonyaételek, amelyeket partnerünk, az Aviko biztosít számunkra. A legnépszerűbb termékeink közé sorolhatjuk a röszti krumplit és a hasábburgonyát, de nagyon sokan keresik még a steakburgonyát, a krokettet és a panírozott hagymakarikákat is.

Készülnek valamilyen újdonsággal a közeljövőben?

Nemrég történt étlapváltás, megújult kínálatunk megtekinthető a https://bit.ly/2RDz4Ge oldalon.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!