A kedvenc hamburgerünket a véletlennek köszönhetjük – Zing Burger

Mitől igazán jó egy hamburger? Mi az alapanyagok szerepe? Mik a legkeresettebb fogások? Ezt és még sok más témát érintettünk Susánszky Ádámmal, a Zing Burger alapítójával és tulajdonosával. Olvasd el interjúnkat, és ismerkedj meg közelebbről a hamburgerek világával!

Zing_hamburger
Kép forrása: Zing Burger

Tekintsünk vissza a kezdetekre! Mikor indult a Zing, és honnan jött az ötlet?

5 évvel ezelőtt, 2013-ban indultunk. A nyitás előtt nekem már volt egy hamburgerezőm. Szerettem volna azonban egy street food éttermet nyitni, innen ered a Zing Burger megalapításának gondolata.

Milyen alapanyagokat használnak az ételek elkészítéséhez, és honnan szerzik be azokat?

Arra törekszünk, hogy minél több lokális terméket használjunk fel. A késztermékeket saját magunk készítjük el, így lekövethetőek az összetevők, tudjuk, milyen alapanyag kerül az adott ételbe, illetve mellőzzük az adalékanyagok hozzáadását is.

Mitől igazán jó egy hamburger, mi a ’titka’?

A megfelelő alapanyagok és főként a hús minősége határozza meg, milyen lesz az elkészült hamburger. Emellett nagyon fontos a konyhatechnológia ismerete: sokat számít a darálás, illetve a hússütés módja, vagy éppen a hamburgerzsemle minősége. Ha a legfontosabb szempontokat figyelembe vesszük, biztosan ízletes hamburgert kapunk eredményül.

Melyek a legnépszerűbb hamburgerek, milyen fogásokat kedvelnek legjobban a vendégek?

A vendégek, és egyúttal a mi kedvencünk egyértelműen a Street Burger. Ennek a burgernek érdekes története van: a Zing indulásakor úgymond véletlenszerűen állt össze. Úgy készítettem el, hogy épp nem állt rendelkezésemre minden alapanyag, így olyan összetevőket tettem hozzá, amiket találtam a konyhán, így például karamellizált hagymát, húspogácsát, mustárt… Végül nagyon hamar népszerűvé vált, és azóta is az étlapunkon van ez a fogás.

Mit ajánlanak azoknak az ételérzékeny fogyasztóknak, akik nem akarnak lemondani a burgerek élvezetéről?

A burgereket tudjuk szolgálni kalóriamentesen, hamburgerzsömle nélkül, így a gluténérzékenyek is bátran elfogyaszthatják. A tejcukorra érzékenyek számára pedig jó hír, hogy ételeinket cheddar sajttal készítjük, amely a hosszú érlelési időnek köszönhetően laktózmentes.

Milyen köretet választanak előszeretettel a fogyasztók?

Az utóbbi 2 évben egyre nagyobb népszerűségnek örvend az édesburgonya, és úgy látjuk, ez a tendencia tovább erősödik.

Milyen terveik vannak az elkövetkező időszakban?

Folyamatosan újítunk, hogy a kínálat mindig változatos lehessen. Az ősz folyamán meglepetéssel is készülünk a tálalás, prezentálás terén. Ezen kívül egy húspogácsa készítő gép beszerzése is folyamatban van; ennek lényege, hogy szálirányban darálja és vágja fel a húst, aminek révén a húspogácsa sokkal szaftosabb, omlósabb lesz. Ez a beszerzés azért is különleges, mert a gépet egyedülálló módon csak mi alkalmazzuk.


 

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!