Termékajánló: hűtött Super Crunch és édesburgonya chunk

Ebben a hónapban a hűtött burgonyák kerülnek a középpontba, nevezetesen a Super Crunch hasábburgonyáról és az édesburgonya chunkról beszélünk – megmutatjuk, hogyan érdemes felhasználni őket, és milyen ételek mellé kínálhatjuk. Termékbemutató rovatunkban Szabó Károly, az Aviko területi képviselőjének segítségével járjuk végig a kínálatot, és adunk ötleteket különféle ételek elkészítésére.

Többször ejtettünk már szót a Super Crunch-okról és az édesburgonyákról, illetve a hűtött burgonyákról. A mostani cikkünkben ezeket fogjuk ötvözni. Minden kategória esetében elmondtuk, hogy mik az előnyeik, ezúttal azonban két olyan terméket mutatunk be, amelyek mindezeket a tulajdonságokat egyesítik magukban. Az első a hűtött Super Crunch hasábburgonya, a másik pedig a hamarosan piacra kerülő Édesburgonya chunk. A hasábburgonya egyrészt a Super Crunch termékcsalád burgonyáinak a ropogósságát, másrészt a hűtött burgonyák előnyeit is magában foglalja. Amikor a partnereink megkóstolták, csak ennyit mondtak róla: ez a hasábburgonyák ’királya’. 🙂

Super Crunch

Korábban kérdéses volt, hogy a hűtött termékek esetében használjunk-e bevonatot. A Super Crunch hasábburgonya azonban egyértelműen megmutatta, hogy a hűtött és extra ropogós termék összevonása nagyszerűen működik. Az elkészült burgonya ezáltal ugyanis még élvezetesebbé, még roppanósabbá válik, ropogóssága pedig a rizsliszt bevonatnak köszönhető. További előnye, hogy az elősütéshez napraforgóolajat használnak, ráadásul gluténmentes, így könnyen beépíthetjük az ételérzékeny vendégek étrendjébe is.

Fontos, hogy mivel előhűtött burgonyáról van szó, tehát a gyártás során kimarad a mélyfagyasztásos fázis, ezért 0-4 fok között tárolható a termék. A hűtött Super Crunch hasábburgonya ugyanazokkal az előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy bevonat nélküli hűtött hasáb, például nem hűti vissza az olajat a fritőzben, illetve nem szív magába túl sok olajat sütés közben. Ezen felül a tárolási költséget is le tudjuk csökkenteni általa, hiszen nem kell fagyasztóban tárolnunk a terméket.

Ami a kiszerelését illeti, némileg eltér az eddigi hűtött hasáboktól: azok 2×5 kg-os kartonban vannak, a Super Crunch hasábburgonya 2×4,5 kg-os. Szavatossági ideje, csakúgy, mint a bevonat nélküli hűtött burgonyák esetében, a gyártástól számított 21 nap. Ezt a hasábburgonyát azoknak az éttermeknek, hamburgerezőknek, büféknek vagy catering cégeknek ajánlom, akik egyértelműen a minőséget helyezik a középpontba, hiszen a ropogós bevonatnak köszönhetően még ’extrább’ gasztronómiai élményt nyújt annak, aki belekóstol.

Itt szeretném felhívni a figyelmet a hűtött édesburgonya chunk-ra (darabokra) is, amely várhatóan november végétől lesz elérhető. Ez egy merőben új verziója az édesburgonya termékeknek: szintén egy hűtött készítményről van szó, fontos azonban kiemelni, hogy vákuumban pasztörizált termék, és a csomagolásának köszönhetően a gyártástól számítva 56 napig is eltartható. És hogy mivel emelik ki a burgonya finom ízét a gyártás során? Talán meglepően hangzik, de pont azzal, hogy sózzák, természetesen figyelve az arányokra.

Az egyes burgonyadarabok körülbelül 25×25 mm-esek lesznek, és a termék nagy előnye a sokoldalúság. A hűtött édesburgonya chunk ugyanis felbontás után azonnal használható, nemcsak melegítve, hanem hidegen is tálalhatjuk, ezért nagyon jó alapjául szolgálhat különféle salátáknak. Melegítve számtalan módon felhasználható: egy vadhúsból készült ragus ételnek tökéletes kiegészítője lehet például: mindössze annyi a dolgunk, hogy a főzés végén az ételbe szórjuk az édesburgonya chunk-ot, és összeforraljuk őket – már kész is.

Mi már nagyon várjuk – szerintünk érdemes lesz kipróbálni! 🙂

Az Aviko ezen ételek kreatív tálalásában is személyre szabott segítséget tud nyújtani különböző tálalást segítő eszközök biztosításával. Ezekkel kapcsolatban érdeklődni Futó Tamásnál (kelet-magyarországi régió) vagy Szabó Károlynál (nyugat-magyarországi régió) tudtok.

Elérhetőségeik:

Szabó Károly
KA területi képviselő, Food Service, Magyarország
+36 20 497 25 04
k.szabo@aviko.hu

Futó Tamás
KA területi képviselő, Food Service, Magyarország
+36 20 409 30 18
tamas.futo@aviko.hu 

termékbemutató

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!