Aviko PRO ajánlatai a casual éttermi szegmensbe

A „mindennapok éttermei” talán a legnehezebben összefoglalható kategóriát alkotják, hiszen a legkülönfélébb éttermek tartozhatnak ide: klasszikus magyaros, nemzetközi konyhával működő, menüt kínáló éttermek és még hosszan sorolhatnánk. Másik oldalról nézve viszont éppen azért, mert ennyire színes és változatos ez a szegmens, gyakorlatilag az Aviko teljes termékkínálatából válogathatunk.

Termékportfóliónk fejlesztése során pedig mi is szem előtt tartjuk ezt a sokszínűséget, ennek köszönhető például, hogy a hasábburgonyák közt is többféle kategóriájú termék található. A menüztető helyeken vagy büfékben, ahol a gyorsaság a legfontosabb, jó választás a Turbo Plus termékcsalád. Azok számára, akik az extra minőséget tartják fő szempontnak, bátran ajánljuk a Super Crunch termékcsaládot – ezek esetében még különböző vágási méretű burgonyák közül is választhatnak, hiszen vannak, akik előnyben részesítik a julienne vágású hasábburgonyát, mások pedig inkább a klasszikus, vagy a vastagabb verziót kedvelik.  Azok számára, akik a házias vonalat szeretnék magukénak tudni, ideális a héjas Super Crunch vagy a Pure&Rustic hasábburgonya. Utóbbiból ráadásul mélyhűtött és hűtött változat is kapható.

Azoknál az éttermeknél, ahol a profil fontos részét képezik a sportközvetítések, vagy önmagukat inkább baráti beszélgetések és „beülések” helyszínéül képzelik el, tökéletesen használhatóak az étvágyfalatkák. A különböző falatok mellé válogathatunk hasábburgonyákat a Share the Fun koncepció jegyében, vagy kínálhatjuk őket önmagukban, mártogatósokkal – csak a kreativitás szab határt. 🙂 Az ilyen egyfalatos ételek jó alternatívát jelenthetnek amuse bouche-ra is.

A gratinek nyújtotta előnyökkel itt is számolhatunk. Első hallásra talán az elkészítési idő (elkészülési módtól függően 15-25 perc) meglehetősen hosszúnak tűnhet, de vannak alternatívák, megoldási javaslatok erre vonatkozóan. Egyrészt süthetünk egyszerre 10-15 darabot, melyet aztán tálalásig melegentartóban tudunk tárolni – ez azon éttermeknél jó megoldás, ahol nagy a forgalom és viszonylag hamar elfogy ekkora mennyiség is. Másrészt megsüthetjük ¾ készültségi fokra, majd amikor a vendég kéri, készre sütjük. Ugyanígy jó megoldás, ha sokkolóban visszahűtjük 0-4°C közé – így lehet hűtőben tárolni -, majd tálalás előtt befejezzük a sütést.

burgonyagratin

A szegmensben elengedhetetlenek a burgonyagerezdek, melyből klasszikus Tex-Mex fűszerezésű, fokhagymás-zöldfűszeres, valamint héjasis megtalálható a kínálatban. Utóbbi verzió azért előnyös, mert ezt ízlés szerint fűszerezhetjük: könnyedén elkészíthetjük a „ház burgonyáját”. Nem kell hozzá más, mint a konyhai személyzet kreativitása, és egy ízletes fűszerkeverék kitalálásával máris kész a saját különlegesség.

Bátran ajánljuk hűtött termékeinket is, különösen a pasztörizált termékcsaládot (parázsburgonyát), a gőzöléssel készülő termékeket, vagy a hűtött hasábburgonyákat. A pasztörizált burgonya esetében jó hír, hogy kikerülhetjük vele a szezonalitás problémáját, hiszen egyébként parázsburgonyát csak újburgonyából lehet készíteni. Előző cikkünkben is hangsúlyoztuk, de nem lehet elégszer elmondani, hogy ennél a pasztörizált terméknél a csomagolásban levő főzővizet le kell mosni a burgonyáról sütés előtt. Hogy miért? Mert a burgonya főzése közben a burgonyakeményítő kicsapódik a főzőlébe, mely a csomagolásban marad, és kellemetlen ízt kapunk, amennyiben nem mossuk le.

A Steam&Fresh kategóriából a magyar piacon a héjas apró egész burgonya található meg, mely – ahogy neve is mutatja – gőzöléses technológiával készül. Mivel ez egy kíméletes hőközlési eljárás, nagyon magas minőségű végterméket kapunk.

A hűtött hasábburgonyák óriási előnye, hogy ebben az esetben nem fagyasztott termékkel kezdünk el dolgozni, így kímélhetjük a sütőzsiradékot. Továbbá mivel a termékek előállításakor kimarad a mélyfagyasztási fázis, a burgonya szerkezete teljesen homogén, a végtermék pedig olyan lesz, mint „anyu sült krumplija”. 🙂 Fontos érv továbbá a hűtött hasábburgonyák mellett, hogy kevés olajat szívnak magukba.

Desszertként itt is kínálhatjuk az örök kedvenc churros-t, mely akár magában a hagyományos mártogatós módon, akár tányérdesszertként nagyon jól mutat a kínálatban. Rendkívül gyors elkészítési ideje, valamin variálhatósága miatt könnyedén válhat a desszertlap ékévé. 🙂 Arról nem is beszélve, hogy mivel a tészta önmagában nem édes, nem feltétlenül csak desszertként kínálhatjuk – ugyanúgy fogyasztható snack-ként egy finom limonádé vagy egy rozé fröccs mellé.

churros

További információkért – ahogy már megszokhattátok 🙂 – forduljatok Szabó Károlyhoz, blogunk tanácsadójához!

Elérhetősége:

Szabó Károly
KA területi képviselő, Food Service, Magyarország
+36 20 497 25 04
k.szabo@aviko.hu

termékbemutató

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!