Aviko PRO ajánlata a hotel szegmensbe

Folytatjuk termékajánló rovatunkat, másodikként a hotel szegmenst járjuk körül. Jó hír ezen a területen, hogy az Aviko széles termékpalettája és megoldásai jelentős segítséget nyújthatnak, mellyel redukálható az erősödő munkaerőhiány miatti kiesés.

Az Aviko kínálatában számos olyan termék van, mely tökéletesen helyt áll a hotelek éttermeinek étlapjain is – legyen szó akár egy elegánsabb rendezvényről, akár a reggeliztetésről, az a la carte étkezésről, vagy a room service szolgáltatásról. A következőkben nem csak a termékek jellemzőit mutatjuk be, de ötletekkel is szolgálunk elkészítésükre! 🙂

Mivel a szállodák éttermeiben manapság a büfészerviz a jellemző, előnyös, ha olyan termékeket használnak a konyhán, melyek nagy mennyiségben is gyorsan, megbízható minőségben készülnek el. Ennek tökéletesen eleget tesznek a különböző rösztik, a burgonyalepény valamint a gratinek. Mindegyik termékre igaz, hogy egalizált méretű, és sütőben is elkészíthető, így akár több száz adag köret is elkészülhet rövid idő alatt. Sütési idejük állandó, ezáltal könnyű a velük való tervezés is – jó megoldást nyújtanak azokra az időszakokra, amikor időre kell elkészülni az ételekkel. Ugyanígy mindről elmondható, hogy minőségük és ízük állandó, használatuk pedig rendkívül egyszerű.

AvikoPRO termekajanlo hotel

Hála a termékek variálhatóságának sokkal szélesebb skálát tudunk lefedni velük, mint elsőre hinnénk. Nézzük példaként a rösztit, mely amellett, hogy remek köret, egy kis kreativitással egy teljes fogás alapját is adhatja. Mutatunk is egy ötletet: először süssük készre a rösztiket a csomagoláson írtak szerint, majd készítsünk hozzá egy fokhagymás-zöldfűszeres besamel mártást, melyből egy evőkanálnyit tegyünk a röszti tetejére. Szórjuk meg kevés reszelt sajttal – akár cheddar, trappista vagy parmezán sajttal -, és néhány perc alatt pirítsuk rá sütőben. Máris kínálható, mint ínycsiklandó előétel vagy vegetáriánus fogás.

Büfészerviz esetén előnyös választás a mini röszti, hiszen ennek darabja csupán 15 gramm – nem mindegy, hogy egy vendég 6 dkg-os rösztiből vesz el hat darabot, vagy 15 grammosból. 🙂 Így tehát ugyanazt az ízélményt nyújthatjuk a vendégeinknek, miközben csökkenthetjük az ételmaradék mennyiségét.

A hotelek körében közkedvelt termék a korongburgonya, melyet gyakran kínálnak a klasszikus hasábburgonya helyett. Mivel ez nagyobb felületű termék, jobban bírja a melegentartóban való tárolást. Előnye továbbá, hogy nem a megszokott forma – valami újat kínálhatunk vele.

Ne feledkezzünk meg továbbá az étvágyfalatkákról sem, melyek remekül használhatóak bevezető ételként egy rendezvényen vagy finger food-ként büfészerviz esetén.

Különlegességet kínálhatunk például, ha Philadelphia krémsajtgolyókat teszünk marinádba, és így tálaljuk. Szintén egyszerű „egyfalatos” előétel lehet, ha finomra vágott olivabogyót elkeverünk majonézzel vagy tartárral, majd ráteszünk Chilli Cheddar sajtfalatokat vagy Jalapeno-s krémsajtgolyót.

Általában problémát jelent a vendéglátásban, hogy vegetáriánus vagy vegán étkezést folytató vendégeknek változatos ételeket kínáljunk. Erre lehet jó megoldás a kínálatban megtalálható Veggie burger, illetve a fűszeres kukorica burger vagy falatka. A két termék közti meghatározó különbség, hogy míg a veggie burgerben van állati eredetű alapanyag, a fűszeres kukoricaburger teljes mértékben vegán. Mindkét említett termék elkészíthető sütőben is, így azoknak is tudunk ezen termékekkel kedvezni, akik nagyobb figyelmet fordítanak az egészségesebb táplálkozásra.

Jó választás továbbá a burgonyalepény, melyből egyszerűen készíthetünk például zöldségtornyot. Ehhez készítsünk besamel mártást, majd a burgonyalepénnyel, illetve apróra vágott hőkezelt zöldségekkel – kukorica, sárgarépa kocka, zöldborsó -, rétegezzük. Ízlés szerint tehetünk sajtot is a rétegek közé a „tornyot” burgonyalepény réteggel fejezzük be, majd tegyük vissza néhány percre előmelegített sütőbe, amíg a sajt megolvad.

Közkedvelt termék a parázsburgonya, avagy a 20/30-as burgonya is, melyből némi inspirációval változatos köreteket készíthetünk. Elkészítésekor fontos, hogy a csomagolásban levő főzőlevet minden esetben le kell mosni a burgonyáról. Ennek az az oka, hogy mivel a burgonya ebben a lében fő meg, kicsapódik a burgonyakeményítő a főzőlébe, így amennyiben nem mossuk le sütés előtt, végeredményül kellemetlen ízű köretet kapunk.

Reméljük, hogy hasznos praktikákkal és inspirációval szolgáltunk Nektek. 🙂 További ötletekért nézzetek körül az ingyenesen letölthető AvikoPRO applikációban!

Tartsatok velünk jövő hónapban is, amikor a casual éttermi szegmenst járjuk körül! 🙂

További információkért – ahogy már megszokhattátok 🙂 – forduljatok Szabó Károlyhoz, blogunk tanácsadójához!

Elérhetősége:

Szabó Károly
KA területi képviselő, Food Service, Magyarország
+36 20 497 25 04
k.szabo@aviko.hu

termékbemutató

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!