Termékajánló az AvikoPRO segítségével – büfé szegmens

Mindennapi munkánk során az Aviko-nál arra törekszünk, hogy a piaci trendeknek megfeleljünk, sőt, újakat teremtsünk. Ebben a szellemben fejlesztjük termékeinket is, az uralkodó trendeket folyamatosan monitorozva alakítjuk ki kínálatunkat. Termékbemutató rovatunkban sorra vesszük a vendéglátás területeit, melyhez alapul az AvikoPRO alkalmazás szegmentációját használjuk.

Elsőnként nézzük a büfé szegmenst, hiszen a nyári időszak egyértelműen ennek kedvez – úgy is mondhatnánk, hogy nyáron élik aranykorukat az utcai- és strandbüfék.

Egy gyorsbüfé esetében alapvető szempont, hogy az ételek minél hamarabb elkészüljenek, illetve minél egyszerűbb legyen velük dolgozni. Szintén előnyös, ha a termékek könnyen adagolhatóak – ez nemcsak a tálalást, de a velük való tervezést is jelentős mértékben megkönnyíti.

Ezen kívánalmaknak az Aviko kínálatából tökéletes megfelelnek a Turbo termékcsalád tagjai, a burgonyalepények és különböző burgonyagerezdek, valamint az étvágyfalatkák.

Korábbi blogcikkünkben  már bemutattuk a Share the fun koncepciót, mely lényegében mindent magába foglal, amire egy büfének szüksége lehet. Az étvágyfalatkák ebben a koncepcióban nagyon jól vegyíthetőek, sőt, adhatunk hozzájuk burgonyagerezdeket vagy hasábburgonyákat is. Utcai büfék esetében kevésbé fontos, de strandbüféknél mindenképp érdemes kiegészíteni a kínálatot hullámos hasábburgonyával is, mely a gyerekek nagy kedvence. 🙂 Teljes gyerekmenüt is kínálhatunk, ha hagymakarikák és mozzarella rudak mellé tálaljuk, valamint ízlés szerint szószokat párosítunk hozzá.

Az étvágyfalatkák remekül variálhatóak, és számos fogás alapját is képezhetik. Chilli Cheddar sajtfalatkák felhasználásával készíthetünk például egy különleges „taco”-t, ha paradicsomos salsa szósszal és vörösbabbal összekeverve tortillába csavarjuk. Ugyanezt elkészíthetjük vegán változatban is, ehhez használjuk a fűszeres kukoricafalatkákat. A hagymakarika, illetve a sörtésztás hagymakarika, valamint a sajtfalatkák pedig önmagukban is szenzációs strandélményt biztosítanak.

AvikoPRO

Azon büféknek, melyek a háziasabb vonalat képviselik, kitűnő választás a Pure and Rustic burgonya, mely két különböző vágási méretével és héjas széleivel tökéletes beleillik ebbe a stílusba. Használhatjuk köretként a megszokott módon, de egyszerűen fel is dobhatjuk, ha például gyros pitába tekerjük zöldségek és fűszeres hús mellé – ezzel megidézve a mediterrán országok strand- és street food ételeit.

A burgonyalepény szintén kínálható köretként, de sokrétű felhasználási módjai miatt pár perc alatt teljes fogást is készíthetünk belőle. Szintén ennek köszönhetően bárhol számolhatunk vele, hiszen éppúgy elkészíthető fritőzben, mint rostlapon. Igazán gyors és ötletes fogás például, ha fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk egyfajta reform lángosként.

Ne feledkezzünk meg az édesszájúakról sem, hiszen hiába van nyár, az édesség iránti vágy örök! 🙂 Az Aviko megoldása erre mindenki kedvenc spanyol finomsága, a churros, mely már kétféle formában található meg a kínálatban: a már ismert csepp alakú verzió mellett a klasszikus egyenes churros is választható. Mindkét termék esetében igaz, hogy egalizált súlyuknak köszönhetően jól lehet velük kalkulálni, illetve stabil profitot biztosítanak. Vendégeinknek változatos módokon kínálhatjuk: akár az eredeti receptnek megfelelően fahéjas cukorba forgatva, csokoládé öntettel, akár karamelles vagy gyümölcsös öntetekkel, esetleg fagylalttal tálalva, sőt, finomítatlan barna kristálycukorba is forgathatjuk, ezzel is fokozva a termék ropogósságát.

AvikoPRO

Az Aviko ezen ételek kreatív tálalásában is személyre szabott segítséget tud nyújtani különböző tálalást segítő eszközök biztosításával. Ezekkel kapcsolatban érdeklődni Futó Tamásnál (kelet-magyarországi régió) vagy Szabó Károlynál (nyugat-magyarországi régió) tudtok.

Elérhetőségeik:

Szabó Károly
KA területi képviselő, Food Service, Magyarország
+36 20 497 25 04
k.szabo@aviko.hu

Futó Tamás
KA területi képviselő, Food Service, Magyarország
+36 20 409 30 18
tamas.futo@aviko.hu

AvikoPRO

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!