Bemutatjuk a Super Crunch család tagjait

Az Aviko számára mindig is kiemelt jelentőséggel bírt a sokszínű és változatos kínálat kialakítása – jó példa erre a Super Crunch termékcsalád is, melyben különböző vágási méretű és típusú hasábburgonyák találhatóak. A prémium minőségű termékcsaládba tartozik a julienne vágási méretű, extra vékony hasábburgonya, a 9,5 mm-es sima, illetve héjas hasábburgonya, a 15 x 15 mm-es vágási méretű vastag hasábburgonya, valamint a steakhouse hasábburgonya – utóbbi a legfiatalabb „testvér”.

A prémium kategória alatt itt azt értjük, hogy a termékcsaládban a szálhosszúságra vonatkozó specifikációk sokkal szigorúbbak, így a csomagban sokkal egységesebb és hosszabb szálakat találhatunk, mint az átlagos hasábburgonyák esetében. Ez nem pusztán a vizuális érték miatt fontos, az adagolást is jelentősen megkönnyíti. A minőséget az Aviko márkanéven felül a rizslisztes bevonat is garantálja, melynek köszönhetően a Super Crunch hasábok rendkívül ropogósak, valamint sütés után hosszabb ideig maradnak melegen.

A rizslisztes bevonat megőrzése érdekében különösen figyeljünk arra, hogy a termék ne olvadjon ki – még sütés előtt sem szükséges kiolvasztani, hiszen a bevonat így sérülhet, ami pedig minőségromláshoz vezethet. Elkészítését illetően a fritőz használatát javasoljuk, mely tekintetében érvényes az úgynevezett 10%-os szabály, azaz például egy 10 literes frituban 1 kg hasábburgonyát süssünk egyszerre. A burgonyahasábok 175 °C-os olajban pár perc alatt tökéletesre sülnek: kívül ropogósak, belül lágyak és puhák – épp amilyennek lennie kell. Fontos megemlíteni, hogy a többi Aviko termékhez hasonlóan a Super Crunch termékek is gluténmentesek, így bátran kínálhatjuk gluténérzékeny vendégeinknek is.

Super Crunch

A termékcsalád sokszínűsége miatt a vendéglátás bármely szegmensében ideális megoldást nyújthat. A bevonatnak köszönhetően akár catering szolgáltatás vagy házhozszállítás esetében is jó választás a Super Crunch hasábburgonya, hiszen – ahogy már fentebb is írtuk – a bevonat miatt chafingben tárolva hosszabb idő után is kellemes ízű és textúrájú köretet kínálhatunk, ráadásul rövidebb ideig a párás környezet sem idéz elő minőségromlást. A street food jellegű éttermek szinte kötelező eleme a hasábburgonya, mivel nem pusztán párosításban ideális például egy hamburger mellé, de rövid elkészülési ideje is kedvez az ilyen típusú vendéglátóegységeknek. Az elkészítési idő tekintetében a 7 x 7 mm-es hasábburgonya a legkedvezőbb, mely mindössze 2,5-3 perc alatt készre sül, ezért ez kifejezetten jó választásnak bizonyulhat büfé jellegű éttermekben, például strandokon vagy turisztikai látványosságoknál található vendéglátóegységekben – nem hiába használja ezt a Laza Pala is.  A termékcsalád különböző méretű és típusú hasábburgonyái azt is lehetővé teszik, hogy a különböző stílusú fogások mellé különböző köretet párosíthassunk.

Jelenleg megfigyelhető, hogy leginkább a 9,5 mm-es vágási méretű hasábburgonya hódít a piacon, azonban a héjas változat is feljövőben van – ez összefüggésben lehet a házias jelleget tükröző trend felívelésével. Így például a Hello Paneer is a héjas hasábburgonyát választja, éttermükben és a fesztiválok alkalmával is ezt kóstolhatjuk náluk.

A tárolás a kisebb forgalmú éttermek számára sem okozhat problémát, hiszen mindegyik termék 24 hónapos szavatossági idővel bír, egy kartonban pedig négy 2,5 kg-os csomag van.

Egyéni promóció keretében az Aviko tálalókosarat tud biztosítani a termékek mellé, ezzel is megkönnyítve a szervizt, valamint az adagolást. Arról nem is beszélve, hogy ezek trendi tálalást tesznek lehetővé. További információkért és tippekért forduljatok Szabó Károlyhoz, az Aviko területi képviselőjéhez – és egyben blogunk szakértőjéhez.

Elérhetőségei:
Telefonszám: +36 20 497 25 04
E-mail cím: k.szabo@aviko.hu

Super Crunch

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!