Címke: magyar gasztronómia

Ötletek

Örök nyári kedvencünk, a lángos

A magyarországi nyárból a lángos egy egyszerűen elmaradhatatlan jelenség, velünk élő tradíció és hagyomány. Ha valaki éppen szerencsét próbálna, és külföldön vinné tovább a magyar gasztronómia hírét, gyakran ő is vagy lángost süt vagy kürtőskalácsot. A lángos...

Bővebben

Ötletek

Kakas és kappan – a magyar konyha kincsei

A dicső és régi magyar gasztronómia egyik letűnt, de szép lassan újra elő-előbukkanó alapanyaga a kakas és a kappan. Háztájnál mind a mai napig rendszeresen fogyasztanak az állattartó polgárok kakast, ami az éttermi világban is gyakran felüti a fejét. Szerencsétlenebb...

Bővebben

Ötletek

Borban az igazság: mindent a magyar borokról!

Magyarországon ma 22 borvidék található. Bár a hatályban lévő rendszabályok szerint Magyarországon csak az számít bornak, ami szőlőből készül, mindenképp érdemes odafigyelni a lédúsabb gyümölcsökből, esetleg virágokból készült nedűkre is. Az ország összes...

Bővebben

Ötletek

Gasztronómiánk kincsei: a hungarikumok

A magyar gasztrokultúra jellegzetes ízvilágának kialakulását, annak történetét korábbi cikkünkben már boncolgattuk. Ehhez kapcsolódóan most a legjellegzetesebb felhasznált alapanyagokról is készítettünk egy összefoglalót, különös hangsúlyt fektetve a hungarikumokra. A...

Bővebben