A dicső és régi magyar gasztronómia egyik letűnt, de szép lassan újra elő-előbukkanó alapanyaga a kakas és a kappan. Háztájnál mind a mai napig rendszeresen fogyasztanak az állattartó polgárok kakast, ami az éttermi világban is gyakran felüti a fejét. Szerencsétlenebb...
Magyarországon ma 22 borvidék található. Bár a hatályban lévő rendszabályok szerint Magyarországon csak az számít bornak, ami szőlőből készül, mindenképp érdemes odafigyelni a lédúsabb gyümölcsökből, esetleg virágokból készült nedűkre is. Az ország összes...
A magyar gasztrokultúra jellegzetes ízvilágának kialakulását, annak történetét korábbi cikkünkben már boncolgattuk. Ehhez kapcsolódóan most a legjellegzetesebb felhasznált alapanyagokról is készítettünk egy összefoglalót, különös hangsúlyt fektetve a hungarikumokra. A...
A klasszikus magyar ételeknél igen erős – nem csak a szószerinti értelmében vett –, gazdag kínálattal tervezhetünk, melynek legfontosabb jellemvonása az egyedi összetétel és ízvilág. A magyar konyha a hagyományos paraszti konyhából gyökerezett és egy évezredes folyamat...
A magyar gasztrokultúra fejlődését vizsgálva megfigyelhető egy folyamatosan változó egész, amelyet a hagyományos paraszti konyhába fonódott területi népszokások, a különböző társadalmi osztályok étkezési szokásai és az éttermi etikettek hatásai alapján, a...