Címke: magyar ételek

Uncategorized

A fenntartható és természetes juhhús

Ahogy a másik szeptemberi cikkünkben, a szürke- és afrikai harcsával foglalkozóban is hangsúlyoztuk, a modern, etikus gasztronómia legfőbb célkitűzése a fenntartható forrásból származó alapanyagokkal való munka. Idehaza, Magyarországon ilyen alapanyagnak számít a juhhús is...

Bővebben

Ötletek

Örök nyári kedvencünk, a lángos

A magyarországi nyárból a lángos egy egyszerűen elmaradhatatlan jelenség, velünk élő tradíció és hagyomány. Ha valaki éppen szerencsét próbálna, és külföldön vinné tovább a magyar gasztronómia hírét, gyakran ő is vagy lángost süt vagy kürtőskalácsot. A lángos...

Bővebben

Ötletek

Gasztronómiánk kincsei: a hungarikumok

A magyar gasztrokultúra jellegzetes ízvilágának kialakulását, annak történetét korábbi cikkünkben már boncolgattuk. Ehhez kapcsolódóan most a legjellegzetesebb felhasznált alapanyagokról is készítettünk egy összefoglalót, különös hangsúlyt fektetve a hungarikumokra. A...

Bővebben