A burgonyagerezdek, vagy cikkekre vágott burgonya – de sokan steakburgonyának is hívják- a hasábburgonya után a legnépszerűbb és legáltalánosabb burgonyaköret. A vendéglátó egységek kedvencei, hiszen akár köretként, akár snackként vagy sörkorcsolyaként is...
A hasábburgonyának tényleg rengeteg arca van – ezt azonnal elismerjük, ha kicsit jobban megvizsgáljuk a burgonyatermékek palettáját. A hasábburgonya az örökzöld köret és megunhatatlan snack, kicsik és nagyok egyaránt imádják. A strandbüfétől a belvárosi trendi étteremig...
Nyáron a magyar ember szája ízének legeslegjobban a rántott hal felel meg. Könnyű és finom lakoma, ami megidézi a tengerpartok hangulatát. Ami Angliában a fish&chips, az nálunk tradicionálisan a hekk. Kovászos uborkával, majonézzel és fehér kenyérrel. A kor hívó szavát...
A megfelelő köretek kiválasztása és felhasználása egy igazán trükkös téma a konyha és a vendéglátás területén belül. Noha a vendégek általában a fogás fő eleme – többnyire a hús – miatt választják az adott ételt, a tányér igazi karakterét mégis a kiegészítő...