Az egészséges táplálkozás, a tudatos életmód egyre nagyobb teret hódít. A fogyasztók nem csupán az ételek ízét, de összetételét, vitamintartalmát, sőt származási helyét is fontosnak tartják. Ezzel egyidejűleg megnövekedett az elvárás az éttermek felé is, hiszen a...
Bár sokan ódzkodnak a molekuláris gasztronómiától, egyes vívmányai valóban új gasztronómiai értéket teremtenek. A 1990-es években a spanyol konyha legnagyobbjai kezdtek kísérletezni olyan növényi kivonatokkal, amelyeket az élelmiszeripar már régóta használt, elsöprő...
A kedvenc hamburgerünket a véletlennek köszönhetjük – Zing Burger
Mitől igazán jó egy hamburger? Mi az alapanyagok szerepe? Mik a legkeresettebb fogások? Ezt és még sok más témát érintettünk Susánszky Ádámmal, a Zing Burger alapítójával és tulajdonosával. Olvasd el interjúnkat, és ismerkedj meg közelebbről a hamburgerek világával!...
Savanyítás, kovászolás, befőzés – Avagy tegyük el télire az üde ízeket!
Annak ellenére, hogy jönnek a hideg idők, és a növények legnagyobb része visszavonulót fúj, télen sem kell lemondanunk a jó ízű zöldségekről és gyümölcsökről, hála a savanyítás, kovászolás és befőzés technikájának. Évezredes módszerek, melyekkel...
A sous vide franciául annyit tesz, hogy levegő nélkül. Nem hiába, hiszen a francia mágusoknak köszönhetjük ezt a forradalmi konyhai módszert is, amely megújította a professzionális gasztronómia világát. A technológia pontos, következetes és kényelmes – minden, amire egy...
A konfitálás egy több évszázados történetre visszatekintő eljárás. Alapjai megtalálhatóak voltak a francia konyhában, a késő középkorban pedig már világszerte jellemző ételtartósítási eljárásnak számított. A kontrollált hűtési lehetőségek hiányában alakult ki...