Címke: konyhatechnológia

Konyhatechnológia, Ötletek

Egészségtudatosság a konyhában

Az egészséges táplálkozás, a tudatos életmód egyre nagyobb teret hódít. A fogyasztók nem csupán az ételek ízét, de összetételét, vitamintartalmát, sőt származási helyét is fontosnak tartják. Ezzel egyidejűleg megnövekedett az elvárás az éttermek felé is, hiszen a...

Bővebben

Konyhatechnológia, Ötletek

Varázsporok a konyhában

Bár sokan ódzkodnak a molekuláris gasztronómiától, egyes vívmányai valóban új gasztronómiai értéket teremtenek. A 1990-es években a spanyol konyha legnagyobbjai kezdtek kísérletezni olyan növényi kivonatokkal, amelyeket az élelmiszeripar már régóta használt, elsöprő...

Bővebben

Konyhatechnológia

Mindent a konfitálásról

A konfitálás egy több évszázados történetre visszatekintő eljárás. Alapjai megtalálhatóak voltak a francia konyhában, a késő középkorban pedig már világszerte jellemző ételtartósítási eljárásnak számított. A kontrollált hűtési lehetőségek hiányában alakult ki...

Bővebben