Az Ohio State University által kiadott tanulmány szerint az új éttermek 60%-a vagy bezár, vagy tulajdonost vált az első üzleti év leforgása alatt, és közel 80%-a az éttermeknek az első öt éven belül kénytelen bezárni a kapuit. Mi áll a sokkoló adatok hátterében? Miért...
Noha csak egy zsáknyi piszkosfehér vagy barnás feldolgozott gabonáról van szó, sose feledjük, hogy a liszt a kenyereink, süteményeink és péktermékeink lelke! Gondos tárolása, kezelése és kiválasztása a sütés első és legalapvetőbb lépései közé tartozik. A különböző...
Ha van néhány a többi közül is kiemelkedő hazai termék, amire igazán büszkék lehetünk, és amit igazán meg kell becsülnünk, azok között bizonyosan ott van a méz. A magyar méhek produktuma Európa, sőt világszinten is az élmezőnybe tartozik. Széles skálán mozgó ízeivel...
Talán nem túlzás azt állítani, hogy a marha húsa majdhogynem az egész világon az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb alapanyag, hiszen sokféleképp feldolgozható és elkészíthető – ebből mutatok most én is néhány variációt! Szerintem mindenki csukott szemmel tudja...
Marha nagy választék: szarvasmarhafélék és legjobb felhasználásuk
A tartási körülmények és a genetika is nagyban meghatározzák, hogy a különböző marhaféléknek milyen hússzerkezete alakul ki, és hogy azt a konyhán miképpen lehet hasznosítani. Egy felkészült, mély alapanyagismerettel rendelkező szakács pontosan tudja, hogy milyen...
Share the fun – Bemutatjuk az Aviko snack kínálatát
A vendéglátás egyik nagy dilemmája, hogy milyen izgalmas étellel tudja elkápráztatni a betérő vendégeket. Sokszor szembesülhetünk azzal, hogy egy nagyobb baráti társaságnak sokkal inkább megéri frissen sült, egyedi ropogtatnivalókkal szolgálni, mint egy komplett menüvel. Az...