Állást foglalni a Valentin-napról hazánkban legalább akkora dilemma elé állít, mint arról dönteni, ijesztő jelmezt húzunk-e Halloweenkor, vagy sem. Míg egyénként eldönthetjük, hogy megvesszük-e a csokor virágot, vagy maskarába bújunk október végén, addig egy szálloda...
Ahova enni jönnek az emberek – Endrédi Zsolttal, az Art ’otel séfjével beszélgettünk
A Batthyány téren megfagyott a téli hó, csúszkálva, botladozva vesszük az irányt az Art ’otel felé. A Bem rakparton haladunk, balunkon a Duna kísér, és a pesti panoráma. A hotel előtermében még nincs nagy mozgás, reggel csak néhány vendég halad el a recepció...
„Ez kőkemény munka” – Az olaszországi hulladék- és energiagazdálkodás konferencia visszhangja
Furcsa kontrasztot képez az élelmiszerhulladék tudatosabb felhasználásának lehetőségein gondolkozni az interjú előtt, miközben mellettem valaki éppen egy félig megevett szendvicset dob a kukába a villamosmegállóban. Még furcsább, amikor a szupermarketbe lépve azt látom, az...
Ízek nagymamáink konyhájából – A Főzelékfaló vezetőivel beszélgettünk
„A legfontosabb, hogy csak olyan ételek kerüljenek a pultba, amit mi is odaadnánk a családunknak.” Szinte nincs ember, aki ne tudná, mi a Főzelékfaló – annál kevesebben tudják viszont, hogy egy teljes éttermi hálózat húzódik meg a háttérben. Bársony Ferenc...
Hamburger mesterfokon – Interjú a Bamba Marha kulináris vezetőjével
„Inspiráció mindig lesz… ahhoz, hogy ne legyen, az kéne, hogy a világ is megálljon.” A Deák téri Bamba Marha hamburgerezőben jártunk, ahol Jancsa Janival, a Burgerpápával beszélgettünk – miközben végigkóstoltuk az étlap finomságait. Hogyan tud valaki pár év...
Paris Budapest: francia elegancia a belváros szívében
A Paris Budapest éttermet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A Lánchíd lábánál fekvő Sofitel luxushotel étterme valódi francia életérzést kölcsönöz, melyben nem kevés része van a profi csapatnak és a marketingtevékenységgel közvetített sikkes eleganciának...