Címke: Aviko Food Service

Konyhatechnológia, Ötletek

A szaftos, porhanyós steak titka

Számos kiemelkedő területe van a gasztronómiának, amiért rajongani lehet, az egyik közülük a tökéletes steakek sütése. A marhafajtákról szóló cikkünkben már kitértünk arra, hogy a steak minőségét javarészt a választott állat fajtajellege, annak tartása, vágási...

Bővebben

Konyhatechnológia, Ötletek

A savak szerepe a főzés során

Sok szó esik a blogon a távol-keleti főzési filozófiákról, hiszen az ottani népek konyhái igazán tudatosan törekednek az ételek ízprofiljának kiegyensúlyozott felépítésére. A főzés, és így az ízérzékelés során is az egyes tényezők hatással vannak egymásra, ezért...

Bővebben

Ötletek

Szerencsehozó ételek újév alkalmából

Mind betéve tudjuk, hogy mit szabad és mit tilos fogyasztani újév első napján: a halat és csirkét mellőzzük, viszont a lencsét és a malacot különösen preferáljuk ebben az időszakban. A hüvelyesek közül leginkább a babot és a zöldborsót favorizálják az éttermek, ezekkel...

Bővebben

Interjúk

Év végi mustra – avagy mivel készülnek karácsonykor a 2019-ben meglátogatott éttermek (Nyereg, Art ‘otel, Bazaar Eclectica, Terminál 19)

Hamarosan vége az idei esztendőnek, pár napon belül itt az év legszebb ünnepe, a karácsony, ezt követően pedig lázasan készülünk a szilveszterre. Nézzünk körül a 2019-ben meglátogatott éttermek háza körül, ők hogyan készülnek az év végi hajrára, miként teremtenek...

Bővebben

Konyhatechnológia

Churros, mint karácsonyi desszert

Nincs Karácsony sütemény nélkül! Az ünnepi szezonban az éttermekben jellemzően óriási a nyüzsgés, így nincs mindig idő a különböző tésztákat előkészíteni, gyúrni, tölteni, hajtogatni vagy szaggatni. Ráadásul a tradicionális desszertek mellett elvárás, hogy valami...

Bővebben