Színezd újra! Tavaszi fogások sokfélesége és húsvéti asztalok!

A tavasz beköszöntésével nagyon sok minden eszünkbe jut: a húsvéti ünnep, a sonka, a böjti időszak, az egyre bővülő, friss alapanyagok palettája. Március hónapban a téli éléskamra alapanyagai mellett a természet ébredezésével megjelennek a primőr zöldségek is: friss saláták, levélzöldségek és hagymafélék, zöldfűszerek, sarjaik, csíráik.

Nem szabad kihagyni a sóskákat és a spenótot sem, melyekkel házi tésztáinkat tölthetjük, színezhetjük, kiválóak krémleves alapként is, de emellett remek kiegészítői lehetnek burgonyás ételeknek is.  

A húsvéti büféasztalok instant kedvence pedig mi más lehetne, mint az egyre bővülő gratin család legújabb terméke, az Aviko ementáli sajtos- spenótos gratin?

A fűszeres ementáli sajt és karakteres spenót ízvilágát tökéletesen kiegészíti a krémes burgonyagratin alap; magas minőségű összetevőinek és 30%-os spenót tartalmának köszönhetően megfelelő választás a vegetáriánus vendégek számára, illetve a „clean eating” étkezési trend követőinek egyaránt. Mivel minőségét akár 18 hónapig is megőrzi, így ideális választás kisebb forgalmat generáló vendéglátóegységek számára is. Tökéletes megoldás egy zsúfolt húsvéti időszakban!

victoria-shes-Qa29U4Crvn4-unsplash (1)

Hazánkban a húsvéti svédasztaloknak elmaradhatatlan és klasszikus triója a húsvéti sonka, főtt tojás és foszlós kalács. Olyannyira kőbevésett elemei ők a húsvéti büféasztaloknak, hogy – legyen szó bármely vendéglátóegységről – nélkülük elképzelhetetlen a húsvéti kínálat.

Ha szeretnél olyan ínycsiklandó különlegességeket, amelyek üdítő változatosságot csempésznek a húsvéti kínálatodba, és egyben túlmutatnak a fenti „szentháromságon”, az Aviko új étvágyfalatkáit egyenesen neked találták ki. Az idei év legizgalmasabb újdonságai minden éttermi kínálatba könnyedén és egyszerűen beépíthetőek. Elkészítésük sem igényel különösebb időbefektetést, ami ebben a pörgős húsvéti időszakban minden szakácsnak megkönnyíti az életét.

Az amerikai klasszikus és örök kedvenc Mac’n Cheese, Sajtos makaróni falatok újragondolt verziója a tészta és sajt szerelmeseinek azonnali kedvence lesz! A roppanós külső krémes sajtszószt és ízletes makaróni tészta izgalmas kombinációját rejti magában! Kiváló köret a húsvéti ízkavalkádban, ideális választás friss tavaszi saláták kiegészítőjének is.  

A sonka – tojás – kalács íztrilógia tökéletes kiegészítője lehet az ínyenc vendégek számára Sajtfalatok habanero csilipaprikával. A lágyan olvadó sajthoz pikáns, vörös roppanós bunda társul, a habanero csilipaprika pedig kiemeli a fő ízjegyeket. Kínálhatunk hozzá könnyedebb, kevésbé testes vörösborokat, mint például a kékfrankos, de kiváló nagyágyú, magasabb tannintartalommal bíró vörösborokkal is. 

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!