A tökéletes gratin titka és sokszínűsége, avagy miként illesszük bele karácsonyi kínálatunkba?

A gratin a francia konyha étele, amely csőben sült burgonyaként is ismerős lehet sokatok számára, egész pontosan egy gazdagon tejszínes rakott burgonyáról van szó.  Házilagos elkészítésének fő szabálya, hogy jó minőségű, kifejezetten főzéshez való burgonyát használjunk, melyeket egyforma vastagságú szeletekre vágunk, de ez csak a kezdet, mert hosszú és időigényes procedúra, míg a vágyott végeredményhez eljutunk.

winter_gratin

A közelgő ünnepi szezon már bizonyára elindította bennetek is azt a kérdéssorozatot, hogy mi is illene karácsonyi étlapotokra, mi mutatna jól tányérotokon és mindemellett hogyan csaljatok elégedett mosolyt vendégeitek arcára.  Cikkünkben a gratin sokoldalú felhasználásáról és karácsonyi menübe illesztéséről lesz szó. Nagy dilemmát szokott okozni, hogy milyen köretet készítsünk a tányér „alapeleméhez”, ami legtöbb esetben a hús vagy a hal. Ezen túlmenően egyre többen találkozhattok az új trendekkel, ahol a húsmentes étel a nyerő. A helyzetet tovább bonyolítja, ha alacsonyabb személyzeti létszámmal működtök, így időtök sincs túl komplikált vagy összetett elemet alkotni a tányérra. Mindezen felmerülő problémákra megoldást kínálunk számotokra a karácsonyi szezonban is. Gratin termékeink előnye, hogy rövid idő alatt elkészíthetők, így csúcsidőben is frissen tálalhatjátok őket. Adagonként egységes tömegűek, így remekül porciózhatók és a költségek is pontosan kézben tarthatóak. Egyszerű felhasználása mellett nem kell lemondanotok a maximális íz élményről sem. Tökéletes kiegészítői húsételeknek, halas fogásoknak, de egytálételként is megállják a helyüket! Önmagában felhasználva a gratinokat nagyon könnyen alkothatunk meg vegetáriánus fogásokat is: szezonális zöldségekkel körítve vagy rétegezve (téli szezonban használjatok gyökérzöldségeket vagy spékeljétek meg vega ételeiteket a szintén szezonális trópusi gyümölcsökkel) látványos tányérokat kreálhattok. Karácsonyi fogásokhoz jól passzolhat a házias sajtos gratinunk, hiszen a benne rejlő alapanyagok is magas minőségűek, különlegesek és méltók az ünnepi asztalra. De ne feledd, ez csupán a mi ünnepi tippünk, rajtad áll melyik gratint passzítod ételedhez. Abban biztos lehetsz, hogy megtalálod az étlapodba illő elegáns küllemű és krémes burgonyakorongjaid, hiszen több, mint tízféle gratin termékünk várja, hogy tökéletes kiegészítői legyenek ünnepi fogásaidnak.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!