Hogyan szolgálhatod ki vegán vendégeidet? Tippek az Avikótól!

Egyre több étterem ismeri fel a húsmentes (vagy állati eredetű alapanyagokat nélkülöző) ételek iránt növekvő keresletet, így szerencsére a kínálat is napról-napra sokszínűbbé válik. De milyen hagyományos ételek vegán verziói kerülhetnek az étlapokra? Cikkünkből kiderül!

A „finger food” forgalma dinamikusan növekszik, a vendégek szívesen választják könnyű főételként vagy sörkorcsolyaként is. Bár a vegetariánusok már lassan minden burgerezőben megtalálják a számukra legjobb fogásokat, a vegánok számára még mindig nehezebb megfelelő éttermet, büfét vagy street food étkezdét találni.

juni_26_vegan

A természeténél fogva vegán hasábburgonyákon túl az Aviko kínálatában számtalan olyan egyéb vegán termék is megtalálható, amelyben egy magát húsimádónak valló vendég sem fog csalódni. A kisebb adagokra kalkulált ételek akár welcome fogásokként is alkalmazhatók, főétkezés esetén pedig az egy főre javasolt mennyiség a falatkáktól függően 8-12 darab. Az Aviko Zöldségburger, a Fűszeres kukoricaburger például tökéletes vegán fogás lehet mindazok számára, akik szívesen választják az újragondolt, tudatosabb ételeket. Míg előbbi 32%-ban vegyes zöldséget tartalmaz, utóbbi alapízét a kukorica határozza meg.

Ha éttermedben gyakran fordulnak meg nagyobb baráti társaságok, ajánld nekik a gluténmentes és 100%-ban vegán Röszti falatkákat vagy a  Fűszeres kukoricafalatkákat! A termék kukorica, ivóvíz, búzaliszt, növényi étolaj és növényi rostok felhasználásával készült, fűszerezése pedig tökéletesen megfelel a magyar konyhára jellemző ízvilágnak: paprika, paradicsom, fokhagyma, petrezselyem, só és bors adja az ízek alapját.

Remek kiegészítői egy zöldséges vagy kukoricás pogácsával összeállított vegán hamburgernek a Sörtésztás valódi hagymakarikák.

Fontos kiemelni, hogy az elkészült ételek csak akkor maradnak vegánok, ha növényi olajban készíted, és nem érintkeznek állati eredetű összetevőkkel!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!