Reggeli Aviko körkép – Ételek, amelyek minden étterem kínálatát feldobják

Valószínűleg nagy erőfeszítésünkbe kerülne, ha szeretnénk találni egy olyan embert, aki ne hallotta volna számtalan alkalommal anyukájától vagy nagymamájától, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. A rohanó hétköznapokban azonban egyre inkább háttérbe szorul a kiadós reggeli elkészítése, így a nap első étkezésére sokszor csak akkor jut idő, amikor a szabadságunkat élvezzük, és egy jó étterem kínálatából válogathatunk.

Potatoes-and-mushrooms

Cikkünkben néhány olyan, burgonya alapú receptet mutatunk, amelyek a fáradt reggeli órákban is mosolyt csalnak a vendégek arcára.

Chorizo-s reggeli burrito (10 adag elkészítéséhez)

Süsd aranybarnára az Aviko Röszti tallérokat , és csepegtesd le róla a felesleges olajat! Ezután egy serpenyőben olvassz fel 100 gramm vajat és hirtelen süss ki 200 gramm szeletelt chorizót! Egy kis tálban fűszerezz meg, és verj fel 30 darab tojást, majd keverj bele 300 ml sűrű tejszínt! Ezután készíts belőle rántottát, és figyelj arra, hogy ne süsd túl! Ha elkészült a tojás, szórd meg friss, aprított petrezselyemmel.

Melegítsd meg a tortilla lapokat serpenyőben, majd helyezd a közepére az Aviko Röszti tallérokat, és kanalazz rá egy kis tojásrántottát, reszelt lágy cheddar sajtot és egy kis forró sült babot! Tekerd fel a tortillát, és már tálalhatod is a chorizo-s reggelit, egy adag friss salátával!

Angolos reggeli – egy laktató napindító fogás

Készítsd el az Aviko röszti falatkákat a csomagoláson lévő utasítások szerint! Vágj vékony szeletekre 12-15 darab csiperkegombát, majd grillezz meg 8-12 szelet füstölt angolszalonnát, és 12 darab kis kolbászt!
A tálalás előtt készíts 6-8 tükörtojást (egy főre jusson legalább egy darab), majd helyezd el a frissen kisült alapanyagokat a tányéron! Díszítésként és friss köretként használj félbe vágott koktélparadicsomot!
Tipp:
A röszti falatkák helyett használhatsz röszti tallérokat vagy akár burgonyalepényeket is!

Tojásos krumplikosár

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és készíts elő egy 12 részes muffinsütőt, kiolajozva. A megmosott krumplikat helyezd aprítógépbe, vagy reszeld le és oszd el a muffinsütő 12 osztatában egyforma mennyiségben, majd süsd addig, ameddig aranybarna nem lesz! (Nagyjából 20 perc alatt elérheted a kívánt állapotot!) Keverj össze 4 darab tojást, 2 evőkanál tejjel, 1 teáskanál Worcestershire szósszal, és ugyanennyi chiliszósszal, majd ízesítsd ízlés szerint sóval és borssal!

Kockázz fel 2 szelet jó minőségű bacont, majd süsd legalább 6-8 percig, majd ha kész, akkor itasd fel a felesleges zsiradékot! A baconos serpenyőben párold meg a felaprított gombát és paprikát, majd add hozzá a tejjel összekevert tojást és süsd 3-4 percig! Ezután adj hozzá egy marék bébispenótot és a megsütött bacont!

Végezetül töltsd meg a megsült krumplikosárkákat a tojásos keverékkel, szórj mindegyik tetejére egy kis sajtot, és süsd legalább 3-4 percig!

Mindegy, melyik receptet választod, biztosan laktató fogással örvendezteted meg a vendégeidet!

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!