Bemutatkozik a darabolt édesburgonya!

Folytatódik „Új év, új termékek” rovatunk, amelynek következő „alapanyag-állomása” az Aviko darabolt édesburgonya! Szabó Károlyt, az Aviko szakértőjét kérdeztük a termékről, aki egy új receptet is megosztott velünk.

Két gyorsfagyasztott burgonya újdonságunk után most a hűtött portfólió innovatív új tagját mutatom be.

A darabolt édesburgonya a főzőlevével együtt vákuumcsomagolt, pasztőrözött termék, így szinte a szakácsok keze alá dolgozik, hiszen a vele való munka nemcsak időt, de energiát is spórol a konyhán. Az előfőzött kis batátakockák kb. 2,5×2,5 mm méretűek, a termék 6×2 kg-os kiszerelésben kapható.

Elkészítése igazán felhasználóbarát, hiszen hidegen és melegen egyaránt tálalható, illetve a pasztőrözésnek köszönhetően a batátakocka a gyártástól számított kilencven napig eltartható.

Lecsepegtetve azonnal használható, így egy hideg salátakeverék remek összetevője lehet, míg melegen krémlevesként, köretként, illetve töltelékként is kiváló alapanyag. Ha izgalmas köretet szeretnénk tálalni, akkor 220 °C-on sütve, vagy serpenyőben 6-10 perc alatt elkészülnek a falatok, és eredményként ropogós, enyhén karamellizált felületű batátakockákat kapunk, amely a testesebb vörös húsok kitűnő kísérője lehet, de bármilyen más húsételhez is tökéletes!

Ha főtt édesburgonyára vágyunk, akkor az alapanyagot melegítsük 100 °C-on 7-10 percig, ezután ízlés szerint fűszerezhetjük, sőt könnyedén pürésíthetjük is.

Az elkészítés előtt azonban fontos, hogy – amint azt a 20/30-as „parázsburgonyánál” megszokhattuk, úgy ez esetben is – alaposan mossuk át az alaplében úszó terméket! Ezután szabadon dolgozhatunk az alapanyaggal.

Végezetül pedig, íme, egy izgalmas édesburgonya recept, amely minden étterem kínálatát feldobja!

02_22_Szabo_K

A currys édesburgonya leves elkészítéséhez nem kell más, mint egy nagy serpenyőben felmelegíteni egy kis olajat, majd megpirítani rajta a hagymát. Ha az alap kellőképpen megpuhult, adjunk hozzá fokhagymát és curryport, majd keverjük két percig, nehogy leégjenek, és megkeseredjenek az alapanyagok! Öntsük fel alaplével a hagymás keveréket, és keverjük bele a darabolt édesburgonyát , valamint a csicseriborsót!  Pároljuk 2-3 percig, majd szórjuk bele a spenótlevelet, főzzük még egy percig, amíg össze nem esik. Kanalazzuk tálalótálba és szórjuk meg a fekete hagymamaggal, és fogyasszuk melegen!

Ha további inspirációra vágysz, akkor szemezgess a receptek közül!

Elérhetőségem:

Szabó Károly
KA területi képviselő, Food Service, Magyarország
+36 20 497 25 04
k.szabo@aviko.hu

16463099_1524521374233771_4690993196257356017_o

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!