Menüsor autóbemutatókra szabva

Az ősz a céges események, és különösen az autóbemutatók időszaka. Az ilyen jellegű rendezvények speciális cateringet igényelnek, ebben a szezonban pedig előtérbe kerülhetnek a fajsúlyosabb, szezonális ’őszi’ ételek, valamint a finom, minőségi borok. Írásunkban ezt a témát járjuk körbe Friedrich Antal segítségével, aki ötleteket ad a menü meválasztásához is!rendezvenyek_hidegkonyha

Egy catering szakember számára mindig izgalmas feladatot jelent, ha egy-egy különleges rendezvényre kell menüsort készítenie. Így van ez a különböző autós cégek eseményeivel, egy szalonbemutatóval vagy egy új autó bemutatása esetében is. Nézzük, mi mindent érdemes szem előtt tartanunk, hogy az ételkínálat is nagyban hozzájárulhasson az rendezvény színvonalához

A legfontosabb szempont az előkészületekkor, hogy az ételsor összeállítása, illetve javaslattétel előtt mindenképp szükség van egy előzetes helyszínbejárásra, valamint egyeztetni kell a megrendelő igényeivel kapcsolatban. Az ő elképzeléseikhez fogjuk ezt követően igazítani a cateringet, és fontos figyelembe vennünk azt is, hogy a középpontban az autó bemutatása áll, ezért az étkeztetés, bár nagyon fontos, de ilyenkor a fő programelem kerül fókuszba.

Ezek a rendezvények egy bővített vacsoraidőszakot fednek le, rendszerint 4-6 órán át tartanak. Jellemzően 5-6 óra felé kezdődnek, és este 10 óra táján érnek véget. Mivel egy kötött programon belül zajlik az esemény, a cateringes szakember pontos menetrendet kell, hogy kapjon; az étkeztetés egyes lépéseit ugyanis a kialakított programhoz kell igazítania. Az étkezésre a beszédeket, illetve az új gépjármű bemutatását követően kerül sor, előtte csak italkínálattal szolgálunk.

Ami a menüsort illeti, többféle étkeztetési stílushoz is nyúlhatunk az esemény jellegétől függően: kínálhatunk egy 3-4 fogásból álló büfévacsorát, de egy tányérszervizes prezentáció is tökéletesen működik ezeken a rendezvényeken. Tányérszerviz esetén borkínálattal is kiegészülhet a menü, ezt főként nívósabb eseményeken, magasabb kategóriájú autók bemutatóján javasoljuk. Az ételkínálatot szezonális alapon javasoljuk: az őszi időszakban őszies ízeket preferálunk, és mindenképp egy 3-4 fogásos ételsorban gondolkodjunk. A büfévacsora szintén több fogást tartalmaz, ilyenkor többféle levest, főételt és desszertet kínálunk, a menüt pedig hidegkonyhai ételekkel is kiegészítjük

Milyen szezonális ételeket javasolhatunk? Az őszi rendezvényeken már terítékre kerülhetnek a nehezebb ételek, a fehér húsokat például felválthatják a vörös húsok. Emellett jó választás lehet a kacsasült, illetve a sütőtökös fogások is megjelenhetnek ilyenkor már a menüben. Itt megjegyezném, hogy a sütőtököt ma már meglehetősen sokoldalúan használják, a főételek mellett bevehetjük akár az előételek közé is.

Végezetül nézzük, miként állhat össze a menüsor, íme egy példa hidegkonyhai kínálatra büfé szervizben:

Gourmand hidegtál

Baconba göngyölt aszalt szilva

Camambert sajt szőlővel

Hátszín galantin

Töltött tojás kacsamájas pástétommal

Mozarella golyó koktélparadicsommal

Sajt rolito

Speck sonka grissinive

Szárnyas galantin

Töltött olajbogyó

 

Salátabár

                Friss salátakavalkád

                Narancsos sárgarépa saláta

                Céklás alamasaláta

                Majonézes tésztasaláta

 

Főételek:

Csirkemell Satay

Pulykamell rolád feta sajttal és fehérbor mártással

Sertésoldalas BBQ

Vajas kosárka erdei gombás vadraguval

 

Köretek

Burgonyalepény, grillezett paradicsommal

Mogyoróburgonya

Grillezett cékla és cukkini

 

Desszert

Csokoládéfelfújt, erdei gyümölcsökkel

Dobos torta

Gyümölcs saláta

 Friedrich Antal

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!