Elindult az Aviko Master Class rendezvénysorozat – összefoglaló

Április utolsó hetében vette kezdetét az Aviko Master Class nevet viselő rendezvénysorozat, melynek első állomása az A Darnay Pince, rendezvénypajta és piknikkert volt Gyenesdiáson. A rendezvényt Szabó Károly, az Aviko Food Service területi képviselője és egyben blogunk tanácsadója konferálta fel és vezette végig. Olvassátok el rövid összefoglalónkat és nézzétek meg az Oldalas Magazin helyszínen készített videóját! 🙂

A családias hangulatú, interaktív esemény célja az Aviko termékek sokszínűségének és sokrétű felhasználhatóságának bemutatása volt. A jelenlevők mind a gasztronómia területéről érkeztek, így az esemény remek lehetőséget nyújtott arra is, hogy egymást tippekkel, praktikus tanácsokkal láthassák el. Az ételek terén Károly segítségére volt Nagy Krisztián, a csopaki Víg Molnár csárda séfje. Krisztián az Aviko termékeit – az ő szavaival élve 🙂 – a „komfortzónából kimozdítva” mutatta be egy-egy fogás szereplőjeként. A rendezvény így nem pusztán egy termékbemutató volt, de a résztvevők inspirálódhattak, ötleteket szerezhettek a menüsort illetően, megismerkedhettek egyes megoldások előnyeivel és praktikáival – sőt, az elkészült fogásokat meg is kóstolhatták. 🙂

És hogy mik voltak ezek az ételek? A kínálat az egyszerű kacsamájas szendvicstől, az újragondolt harcsapofa burgeren és kacsabrassóin át a Philadelphia sajtkrémes, eperszirupos churrosig mindent tartalmazott, mi csak szem-szájnak ingere. 🙂 A rendezvény séfének, Krisztiánnak köszönhetően ezen egyszerűnek hangzó ételek pompás kreációkként foglalták el helyüket az asztalon. Megmutatunk egy-két receptet is, ha esetleg lemaradtatok róla:

A churros világszerte ismert édesség, mi is írtunk már róla korábban, némi kreativitással azonban egészen új desszerteket alkothatunk belőle, például a következő különlegességet. Krisztián először darált kekszből, kevés vajjal és cukorral hajszálvékony lapot sütött, majd kihűtötte. A Philadelphia sajtkrémet, egész tojásokkal és vaníliával összekeverte, a kihűlt tésztalapra öntötte, és 160 fokon készre sütötte. A kihűlt tésztát megkente porcukorral ízesített tejföllel, pár percre visszatette a sütőbe, majd ismét teljesen kihűtötte. Kevés eperbort egy evőkanál mézzel sziruposra főzött, ebben friss epret marinált. A kisütött churrost az így elkészült sajttortával, eperrel és csokoládéval tálalta.

aviko master class

Tökéletes nyári fogás lehet a harcsapofa burger, mely akár vízparton is megállja a helyét. Ehhez Krisztián először megsózta a harcsapofákat, majd fokhagymás, citromos vajban pár perc alatt konfitálta, leszűrte. A hamburgert félbevágta, felületét enyhén megpirította. Erre tette a salátalevelet, a harcsapofát, bazsalikomot, majonézt, aszalt paradicsomot, valamint konfitált fokhagymát és marinált lilahagymát. Az elkészült hamburger házias hasábburgonya kíséretében került a vendégek elé.

aviko master class

Ugyanígy jó szívvel ajánljuk az újragondolt kacsabrassóit is, mely rozéra sült kacsamellből, édesburgonya kockákból és marinált bébihagymából állt össze. A hozzávalókat Krisztián ízlésesen tálalta, és egy kevés kacsa jus-vel locsolta meg.

aviko master class

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki részt vett az első Aviko Master Class rendezvény szervezésében, illetve azoknak is, akik velünk tartottak Gyenesdiáson. Akik pedig most nem tudtak eljönni, ne búsuljanak, hiszen a rendezvénysorozat folytatódik! 🙂 A következő állomásokról Facebook oldalunkon értesülhettek majd, ahol minden lényeges információt is megtaláltok.

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!