Hűtött burgonyatermékek az Aviko palettájáról

Idehaza kevésbé ismert, hogy az Aviko mélyhűtött burgonyatermékeken kívül hűtött burgonyatermékek gyártásával és forgalmazásával is foglalkozik, sőt mi több, az Aviko a világ legjelentősebb hűtött burgonyatermék gyártója. A „friss” szortiment széles, a hasábburgonya és az exkluzív burgonyagratin is megtalálható benne. A hűtött burgonyatermékek olyan vendéglátóegységeknek kínálnak megoldást, melyeknek korlátozottak a technológiai, tárolási és ételfeldolgozási lehetőségei, mégis szeretnének gyorsan elkészíthető, egyenletes minőségű és praktikusan tárolható köretekkel dolgozni.

A HAACP előírásoknak megfelelően ezek a termékek tarthatóak a készételes hűtőkben 0-7°C között. A hűtött termékek eltarthatósága termékcsoportonként különböző, a Magyarországon forgalomba kerülő cikkek esetében 21 naptól 90 napig terjed.

Hűtött hasábburgonyák

 A „Pom’ Plus” hűtött hasábburgonyák gyorsfagyasztott társaikhoz hasonlóan változatos vágási méretben kaphatóak: extra vékony 7mm-es, klasszikus 10 mm-es, vastagra szelt 14 mm-es és steakhouse verzió sorakozik a listán. Bármilyen fogáshoz is keressük a megfelelő hasábot, az Aviko hűtött burgonyatermékek kínálatában egészen biztosan megtaláljuk. A termékek gyorsan, 3 perc alatt elkészülnek az olajsütőben – így még kevesebb időt vesznek igénybe, mint a mirelit verziók, hiszen nem mindegy, hogy -18°C vagy 4°C-ról indítva kell az adott terméket megsütni, ráadásul kevésbé vizezik az olajat. A hasábok 5 kg-os védőgázos csomagolásban érkeznek, eltarthatóságuk 22 nap körül alakul. Ez megfelelő készletforgás esetén kellően hosszú idő. Amire érdemes ügyelni, hogy a vendéglátóegység igényeihez képest ne tartsunk belőlük sokfélét, így megelőzhetjük, hogy egyes típusok egy része kárba vesszen.

A hűtött hasábburgonyáknak legfrissebb, prémium kategóriás képviselője a háziasan szelt, héjas „Pure&Rustic”, mely egyediségével és minőségével kiemelkedik a kategóriából.

Pasztőrözött termékek

A termékek előfőzését és tartósítását pasztőrözés révén, ún. „sous-vide” technológiát alkalmazva érik el. A vákuumcsomagolt terméket lassan és kíméletesen előfőzik, melynek eredményeként konyhakész, főtt, a burgonya beltartalmi értékeit a maga teljességében megőrző étel kerülhet az asztalra. A sokoldalúan felhasználható, egész évben azonos minőséget biztosító, 90 napos eltarthatóságú termékek az elfoglalt konyhák nélkülözhetetlen segítői.

A Pom’ Fraiches szortiment legnépszerűbbjei a hámozott egész burgonyák kétféle méretben: 20/30 és 30/40 átmérőre szortírozva 2kg-os csomagolásban. A termékek forró vízben készre főzhetőek vagy kombi sütőben kigőzölhetőek, könnyedén és gyorsan minőségromlás nélkül felmelegíthetőek, így felhasználhatóságuk igen praktikus.

A választékban megtalálhatóak a szeletek, kockák, gerezdek is, valamint héjas nagy egész burgonyák. Ezeknek a termékeknek főleg olyan helyeken lehet szerepe, ahol menüt szolgálnak fel vagy rendezvényre főznek, egyszerre nagyobb tételben. A termékek elegánsak, mutatósak, így nívós összejöveteleken és színvonalas ebédmenükben is bátran kínálhatóak.

Burgonyagratin

A Pom’ Fraiches Premium választékába lépve találunk kétféle burgonyagratint is, gazdagon tejszínes-sajtos szószban, valamint rusztikus zöldségekkel kiegészítve. Ezeknek a köreteknek is inkább a menüs, rendezvényes terepen van létjogosultságuk, ugyanis a la minute nehezen megszervezhető, hogy mindig elérhető legyen 15 percre a kombisütőnk. Ellenben egyszerre egy átlagos méretű gépben elhelyezhetünk kb. 100 adagot – vagyis rendezvények, pl. egy esküvő vagy borest körete negyedórán belül elkészül, később pedig chafing-ben jó minőségben és hosszan melegen, frissen tartható. Ezek a különleges köretek jól mutatnak rangos sült húsok vagy halak mellett is. Az Aviko hűtött gratinjei kapcsán sem kell aggódnunk a termék szavatossági ideje miatt, ugyanis 90 napig eltarthatók.

Marinált apró burgonyák

A pasztőrözött sous-vide „Premium” termékkör különlegességei a marinált apró burgonyák – medvehagymás, chilis-mogyoróhagymás és citromos-borsos ízekben. Ezek a termékek egyaránt lehetnek színvonalas éttermi fogások kiegészítői vagy önálló sörkorcsolyák. Előnyük, hogy teljesen konyhakészek – a csomagot felbontva rögtön, akár hidegen, salátákhoz is tálalhatóak, de serpenyőben és sütőben felmelegítve is A többi pasztőrözött termékhez hasonlóan 90 napig tarthatóak el. A borsos-citromos marinált burgonya halakhoz, a medvehagymás borjúhoz és szárnyasokhoz, a chilis-mogyoróhagymás pedig steakekhez, marhahúsokhoz passzol leginkább. Serpenyőben készítve feldobhatjuk őket egy-egy szintén grillezni való zöldséggel is.

Aviko hűtött burgonyatermékek

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!