Burgonyagerezdek az Aviko kínálatából

A burgonyagerezdek, vagy cikkekre vágott burgonya – de sokan steakburgonyának is hívják- a hasábburgonya után a legnépszerűbb és legáltalánosabb burgonyaköret.  A vendéglátó egységek kedvencei, hiszen akár köretként, akár snackként vagy sörkorcsolyaként is remekelnek. Az Aviko háromféle burgonyagerezdet is szerepeltet választékában: ezek közül szinte bármelyik krumpliért kiáltó fogásunkhoz választhatunk jól passzoló köretet.

A burgonyagerezdek fritőzben 3-4, kombi sütőben zsiradék nélkül 15 perc alatt készülnek el.  A termékek használatával garantálható, hogy a vendégek elé kerülő köret minősége mindig stabil lesz. A legnagyobb pörgésben való szervizt is megkönnyíti az egyenletes minőség és az egyforma sütési idők.

A termékkategórián belül az Aviko három különböző típusú gerezdet kínál.  A héjas burgonyagerezdek különlegessége, hogy a burgonya héját az előzetes hőkezelés után nem pucolják le, ami kellemesen rusztikus és hagyományos jelleget kölcsönöz a köretnek. Kívül ropogós, belül omlós – remek alternatívája a hasábburgonyának, legyen szó húsétel köretéről vagy snack-ként mártogatóssal való felszolgálásról.

Magyaros ételekhez kiválóan illik, például bármelyik olyan húshoz, amely lecsós vagy paprikás mártással készült. Emellett kiváló köretelem lehet különböző sült kolbászokhoz és hurkákhoz. Ez utóbbiak lehetőséget nyitnak némi kísérletezésre is – a kolbász ugyanis készülhet marhahúsból, rozmaringos ízesítéssel, míg a véres hurkát frissítheti savanyú zöldalma. Különleges magvas mustárral és házilag eltett savanyúsággal kimondottan elegáns fogásokat is varázsolhatunk ezekből a tradicionális ételekből.

A héjas burgonyagerezdek fűszerbevonattal készült változatai igazi sztártermékek: trendi, látványos, ropogós, sokoldalú felhasználást engedő specialitások. Két karateres változat kínálja magát, a legnépszerűbb tex-mex fűszeres, pikáns ízvilággal hódít.

burgonyagerezdek
Kiválóan illik a különböző nyársakhoz, melyeken rablóhúst, szűzpecsenyét, cukkinit, paradicsomot és lilahagymát kínálunk. Mindehhez adhatunk chilis majonézt, esetleg frissen tépett korianderleveleket.  Remek választás lehet klasszikusabb steakekhez is, így például egy whiskyben marinált hátszín mellé. Kiegészítőül adjunk még hozzá lilahagyma-lekvárt, és így egy elképesztően intenzív, mégis harmonizáló ételkombinációt kapunk.

Tökéletes sörkorcsolya, az élmény -és az italforgalom- fokozására bátran kínálhatjuk karakteresebb szószokkal is, de kipróbálhatjuk hozzá a következő nyárias ötletet: görög joghurthoz keverjünk feta sajtot, fokhagymát, oregánót és apróra kockázott uborkát, együtt pazarul mutat az asztalon, ha a vendég csak „harapna valamit”.

Az Aviko burgonyagerezdek kínálatában a másik nagy kedvenc a fokhagymás-zöldfűszeres változat. Ez a típus a fokhagyma mellett a legkedveltebb zöldfűszerek – bazsalikom és a petrezselyem – ízét is magáénak tudhatja, karakterével a mediterrán világába kalauzol bennünket.    Különlegessége, hogy extra ropogós bevonattal készül, így állagát és ropogósságát hosszú ideig megőrzi.

A fokhagymás burgonyagerezd remekül illik a natúr jellegű húsokhoz, adhatunk mellé mozzarellával és paradicsomkarikával besütött csirkemellet vagy vasaló alatt készített ízletes csirkecombot is. Nagyszerű választás lehet halakhoz is, hiszen a fokhagyma jó barátságban van a vízben élő állatokkal – ez esetben citrommártást ajánlhatunk hozzá. De ugyanígy bátran lehet kínálni köretként grillezett sajtokhoz, például gomolyához némi friss saláta kíséretében.

Mindhárom termék az elősütés során napraforgóolajban fürdik – és gluténmentes, így az arra érzékenyek is kockázat nélkül fogyaszthatják.

burgonyagerezdek

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!