Snack variációk az Aviko palettájáról

Klasszikus vendéglátós probléma, hogy mit adjunk annak a vendégnek, aki étkezni igazából nem szeretne, mégis harapna valamit a pohár bor, sör vagy kóla mellé. Főleg nyáron érdemes készülni az ilyen jellegű igényekre. Praktikus az étlapon tartani néhány olyan fogást, ami hamar felszolgálható, nem ró nagy plusz terhet a konyhára és az adagméret is könnyen variálható.

Az Aviko számos ilyen fogást tart a kínálatában – legyen az snack, tapas, sörkorcsolya, vagy nevezzük akárhogy. Ezek mind izgalmas, finom, gyorsan és a konyha szempontjából is egyszerűen felszolgálható fogások. Mindegyikük sokkal jobb megoldás, mint a zóna adag marhapörkölt, ismerkedjünk hát meg velük!

Az Aviko termékkínálatában több röszti típusú termék is helyet kap, köztük a falatka méretű zöldfűszeres krémsajttal töltött röszti táskák is. Ez egy nagyon jól variálható termék – ha akarjuk, köretként is megállja a helyét, de ugyanígy kiváló snack lehet egy egyedi mártogatós kíséretében. Jól megy hozzá a lilahagyma-lekvár, a paradicsomos salsa, de akár egy visszafogottabb BBQ szósz is – a lehetőségek száma végtelen. Olajsütőben 6-7 perc alatt megsül, rendezvényre pedig nagy adagban, sütőben is elkészíthető negyedóra alatt. Előételes tálon friss zöldségekkel is jól érzi magát, de gondolhatunk egy merészet, és becsavarhatjuk egy tortillába némi spenót, lilahagyma, ropogós piros paprika és esetleg egy szelet finom sonka társaságában.

A tengeri herkentyűk szerelmeseinek a kedvére tehetünk a tintahalcsíkokkal, amit az Aviko sörbundában kínál. Mondhatnánk hát, hogy sörkorcsolyának teremtették, de egy friss, reduktív fehérborhoz vagy rozéhoz is kiváló választás. Jó barátja lehet egy uborkamozaikkal, snidlinggel felturbózott majonéz vagy tartásmártás, de egy elegáns koktélszósz is kiváló kísérője. Egy adag szezonális friss salátával pedig akár előételként vagy főételként is tálalható – adagmérettől függően. Ráadásul rapid megoldás, olajsütőben 2-3 perc alatt elkészül, így az elúszással viaskodó szakács megmentője lehet.

Lássuk be, mi, magyarok a rántott sajt nemzete vagyunk. Ha valami telitalálatként működhet snack szintjén is, akkor azok a panírozott sajtfalatkák. Az Aviko kínálatában rögtön négy ilyen is van: cheddar sajtfalatok chili paprikával, jalapeno paprikás krémsajtgolyók, Philadephia panírozott krémsajtgolyók és a mozzarella falatkák. Az első kettővel könnyen megszólíthatjuk az urakat, akik bátran választják sörük kísérőjeként. A mozzarella falatkák lágy ízük miatt a gyerekek kedvencei, de tálon hasonló méretűre formázott répával, angolzellerrel is nagyon jól kombinálhatóak. Ne féljünk hozzá kéksajt szószt kínálni: ha valami finomabb a sajtnál, akkor az a sajtok kombinációja. A Philadelphia golyókat is ajánlhatjuk snack gyanánt, de egy friss salátába néhány szemet keverve tökéletesen könnyű, ízletes és kreatív nyári ételt is kreálhatunk.

Nem lőhetünk mellé, ha a rántott hagymakarikákat is felvesszük a kínálatunkba! Az Aviko ezt a terméket sima ropogós és sörbundában is kínálja. A hagyma édes íze, már-már olvadós textúrája tökéletesen illik a panír roppanós jellegéhez – remek a harmónia! Szintén villámmegoldás, hiszen 1-2 perc alatt gyönyörűen megsül olajsütőben. Szokás sült húsok köreteként is tálalni, önmagában azonban nagyon jól illik hozzá a fokhagymás tejföl, a kéksajt-mártás vagy egy pikáns paradicsomos mártás is.

Az édesszájúakat is le tudjuk venni a lábukról a spanyol tésztarudacskákkal, azaz a churros-szal. Olyannyira teremtett sörkorcsolya, hogy Spanyolországban tradicionálisan a bulik lezárásaként ilyet szoktak fogyasztani az alkohol hatását minimalizálandó. Ott főleg csokoládémártással kínálják, de a magyar hagyományokra támaszkodva adhatunk hozzá különféle lekvárokat is, de egy kellemes vaníliás krémmel is szuper kombináció. Kiegészíthető friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal, vagy akár egy gombóc finom fagylalttal is.

AVIKO-00293_Origamisnack_Jalapeno_Mozarellastick_Chilly Cheddar Cheese Nugget 2a

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!