Aviko Food Service – A kezdetektől

Az Aviko története több mint 50 évvel ezelőtt kezdődött. A céget 1962-ben, a holland Hoog Keppel-ben alapította burgonyatermesztő gazdák egy csoportja. Erre utal vissza az Aviko – Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken, azaz Keppel és Vidéke Burgonyafeldolgozó Művek – név is.

Több mint fél évszázados története alatt az Aviko piacvezetővé nőtte ki magát Európában a friss, mélyhűtött és szárított burgonyatermékek piacán. A vállalat emellett a világ négy legnagyobb burgonyafeldolgozó cégének egyike. A holland Royal Cosun évi 1,9 milliárd eurós befektetéssel garantálja a cég folyamatos növekedését és stabil pénzügyi hátterét.

Az Aviko egyaránt jelen van az élelmiszer-feldolgozó iparban, a foodservice és a retail szektorokban is. Legnagyobb divízióját a burgonyatermékek alkotják. Ez a divízió foglalkozik a burgonyatermékek előállításával és értékesítésével. A folyamat a „földektől egészen a fogyasztóig” tart, azaz a burgonya beszerzését az Aviko saját beszerzési részlege bonyolítja, amiből ezt követően hűtött vagy fagyasztott burgonyatermékek készülnek az Aviko 12 európai gyárának egyikében.

A holland cég több mérföldkövet is magáénak tudhat. Így például a ’70-es évek elején az elsők között volt, aki Svájcon kívül rösztiburgonyát készített. A ’90-es évekre már bebiztosította pozícióját a kontinensen, és ezután kezdett el Európán kívülre is terjeszkedni. Innentől kezdve az Aviko a globális piac főszereplőjévé vált, miközben egyre több országban elterjedtek magas minőségű burgonyatermékei.

Napjainkban a hangsúlyt a termékskála szélesítésére és a minél magasabb minőség elérésére fektetik. A cég egyesítette erejét az Eurofrits vállalattal, akik az étvágygerjesztő falatkák kínálatáért felelnek. A burgonyapüré és gratin termékvonalának jelentős terjedését a belga Eurofreez átvételével sikerült elérni.

Az Aviko Food Service termékpalettája jelenleg igen széles: a klasszikus hasábburgonya változatokon kívül különféle burgonyakülönlegességeket (Super Crunch hasábburgonya, burgonyagerezdek, édesburgonya, rösztiburgonya, burgonyalepények, gratinek) és snackeket (Hagymakarikák, Chili Cheddar Cheese Nuggets, Philadelphia sajtgolyók, Churros) is kínálnak. Emellett rengeteg receptet, ötletet és tálalási javaslatot is megosztanak, egyrészt weboldalukon, másrészt pedig egyedülálló applikációjukon, az AvikoPRO-n keresztül.

Az AvikoPRO a maga nemében teljesen egyedülálló alkalmazás, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy a vásárlók még könnyebben válogathassanak az Aviko termékei között, azonnal értesülhessenek az újdonságokról és egyszerűen felvehessék a kapcsolatot a céggel. Az applikáció rengeteg receptötletet, inspirációt és információt is tartalmaz, mely igen hasznos lehet a séfeknek, illetve az étteremvezetőknek. Az applikáció ingyenesen letölthető iOS-re és Androidra is. Egy későbbi posztunkban részletesebben is bemutatjuk az AvikoPRO alkalmazás működését és felépítését.

Az Aviko megújult weboldala is rengeteg információval várja a látogatókat. A részletes termékkeresővel egyszerűen szűrhetünk a különböző típusú termékekre. Gluténmentes hasábburgonya? Gyors és egyszerűen elkészíthető étvágyfalatkák? Hasábburgonya, ami sokáig ropogós marad? A weboldalon minden kérdésre gyors és pontos választ kaphatunk.

aviko mini gratins Spargel und pastinake buffet 1a

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!