Burgonyagratin Aviko módra

A gratinek a francia konyha rendkívül sokoldalú és elegáns különlegességei. Maga a gratin egy összefoglaló név a csőben sült fogásokra, melyek köretként vagy akár önmagukban is ellenállhatatlanok.

A gratinírozás során a nyers vagy félig nyers alapanyagokat összesütjük, miközben a tetejükön kialakul egy piros, ropogós réteg, ami igazán kívánatossá teszi az ételt. A különböző alapanyagok – leggyakrabban zöldségek, például brokkoli, padlizsán vagy burgonya – mellett legtöbbször valamilyen tejszínes alapú mártással is gazdagítjuk ezt a fogást. A gratin alapja legtöbbször a burgonya, melyet sosem lehet megunni. Attól függően, hogy milyen fűszerekkel (zöldfűszerek, bors), sajtokkal (ementáli, gorgonzola, parmezán) vagy egyéb hozzávalókkal (bacon, spárga, gomba, brokkoli) készül a burgonyagratin, az íz más és más lesz – a változatosság és az újdonság varázsa mindig garantált.

A gratinek esetében a legfontosabb az időzítés: mindig figyelni kell arra, hogy a gratin tálalás előtt ne álljon, ugyanis ebben az esetben könnyen összeesik, kiszárad, ami jelentősen ront az ízélményen. Ezt – és persze az elkészítés bonyolultságát, illetve időigényét – figyelembe véve mindenképpen érdemes megfontolni, hogy a gratint házilag készítsük-e el vagy válasszunk már előre elkészített, ugyanakkor a házival megegyező ízélményt adó, minőségi terméket.

Az Aviko Food Service termékpalettájának legkülönlegesebb finomságai a különböző burgonyagratinek. Ezek a termékek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, és számos ízesítésben kaphatóak, így biztosan minden fogás mellé megtalálhatjuk a legtökéletesebb változatot. Emellett pedig az elkészült gratinek – a házi készítésűvel ellentétben – nem esnek össze, így az sem probléma, ha sütés után nem tálaljuk azonnal. Az Aviko burgonyagratin család termékeinek használatával nemcsak rengeteg idő spórolható meg, de a mutatós és ízletes végeredmény is garantált. Az eltérő ízesítések mellett az Aviko kínálatában megtalálható a Házias burgonyagratin is, mely mind ízvilágát, mind kinézetét tekintve a házi készítésű gratint idézi, ezzel még autentikusabbá téve minden fogást, melyhez köretként kínáljuk.

Az Aviko Food Service burgonyagratin családban a következő termékek találhatóak meg:

Most érdemes kipróbálni ezeket a különleges termékeket, ugyanis január 23-tól egy remek akcióval is készülünk: 3 karton burgonyagratin megvásárlása esetén egy exkluzív Paul Bocuse késsel ajándékozzuk meg megrendelőinket. Az ajánlat február 28-ig vagy a készlet erejéig érvényes, a részletekről pedig nagykereskedőinktől érdeklődhettek.

Kövessétek blogunkat és Facebook oldalunkat, ahol a későbbiekben még jobban megismerhetitek az Aviko burgonyagratineket, és persze rengeteg ötlettel és recepttel várunk Titeket ezekhez a termékekhez kapcsolódóan!

séfkés akció

Ez is tetszhet

Szólj hozzá!